Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wandelclub

De Wandelclub is een subvereniging van ProParte.

Doel Relaxed wandelen met aandacht voor de omgeving
Activiteiten Iedere tweede vrijdagochtend van de maand. De wandelingen duren 2 tot 2,5 uur (7,5 tot 9 km).
Lidmaatschap Leden van de vereniging ProParte.
Leden ca. 15; uitbreiding mogelijk
Contributie Geen.
Vervoer naar wandellocatie Op eigen gelegenheid.
Contactpersonen

Titia van der Eb‑Brongersma
tvandereb@hotmail.com
 
Roel Willemze
r.willemze@outlook.com

De ProParte-wandelclub bestaat uit een actieve en gezellige groep wandelaars. Sinds het overlijden van Adri Gittenberger-de Groot op 16 september 2020 telt de ProParte Wandelclub veertien leden, dames en heren.  Er zijn een paar leden die door ziekte of mantelzorg voor hun partner niet in de gelegenheid zijn iedere keer mee te gaan. Een bescheiden uitbreiding zou dus aantrekkelijk zijn.

Tijdens de wandelingen, in de omgeving van Leiden, kijken we naar de natuur en besteden we aandacht aan het ontstaan van het landschap en de geschiedenis van het gebied.

Jaarverslag 2020

In de laatste wandeling voor de coronalockdown in februari 2020, bekeken we geveltekens in de binnenstad van Leiden. Hoewel er daarna wat minder wandelingen mogelijk waren en het gezellige gezamenlijke koffiedrinken achteraf moest vervallen, hebben we toch, netjes op anderhalve meter afstand en in groepjes van vier of twee, een aantal mooie wandelingen kunnen maken.

In mei genoten we van de orchideeën, vogels en Konikpaarden in de nieuwe natuur in Lentevreugd, Wassenaar. In augustus wandelden we langs historische panden door Warmond. September rond de Munnikken polder in Leiderdorp, in oktober door Leyduin in Vogelenzang en in december door de duinen en langs het strand ten zuiden van Katwijk.

2021 begon met een prachtige sneeuwwandeling door de Pan van Persijn, waarna we, in maart, regen en wind trotseerden tijdens een rondgang door het ‘vernatte’ moerasgebied van de Boterhuispolder.

Fotocollage met diverse foto's van leden van de Proparte-wandelclub
Fototocollage door Annelies Poelmann
Deze website maakt gebruik van cookies.