Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wandelclub

De Wandelclub is een subvereniging van ProParte.

Doel Relaxed wandelen met aandacht voor de omgeving.
Activiteiten Iedere tweede vrijdagochtend van de maand. De wandelingen duren 2 tot 2,5 uur (7,5 tot 9 km). Gezamenlijk koffiedrinken achteraf.
Lidmaatschap Leden van de vereniging ProParte.
Leden ca. 15; uitbreiding mogelijk
Contributie Geen.
Vervoer naar wandellocatie Op eigen gelegenheid.
Contactpersonen

Titia van der Eb‑Brongersma
tvandereb@hotmail.com
 
Roel Willemze
r.willemze@outlook.com

Op het programma staan wandelingen in de omgeving van Leiden; een enkele keer iets verder weg. Afwisselend worden polder, duinen, strand en landgoederen bezocht, waarbij de aandacht uitgaat naar natuur en de historie van het gebied.

Jaarverslag 2021

Hoewel de coronaregels, voorgeschreven door de Rijksoverheid, nog steeds van toepassing waren, werd er dit jaar, met inachtneming van deze regels, weer enthousiast gewandeld.

Januari sloegen we nog wel over, maar de sneeuw in februari konden we niet weerstaan en we maakten een prachtige wandeling door de witbepoederde duinen van de Pan van Persijn in Wassenaar.

In maart trotseerden we stoer kou, regen en wind in de Boterhuispolder in Leiderdorp. April bracht ons naar Ockenburgh, het strand en de Puinduinen en ontdekten we de eerste blauwe bloemen van de wilde hyacintjes in het Hyacintenbos, Den Haag. In mei vierden we ons driejarig bestaan met een wandeling door landgoed Clingendael en een bezoek aan de Hospitaal Bunker uit de WOII, waar Moh en Thea en hun dochter en schoonzoon, ons een lunch (op afstand) aanboden en Titia werd verrast met een beeldig boeket.

Juni bracht ons naar Vogelenzang en stapten we door de hooilanden langs het Kerkpad naar de buitenplaats ‘Huis te Vogelenzang’. In juli wandelden we onder een strakblauwe hemel vanaf de Langevelderslag heen door de zeeduinen en terug langs het strand.

Augustus sloegen we over, maar in september liepen we een verrassend mooie wandeling vanuit de Zilk in het zuidelijke deel van de Amsterdamse Waterleidingduinen. In oktober gingen we op zoek naar het burlen van de damherten, ook in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De wandeling begon in een dichte romantische mist, maar toen die optrok hoorden we de knorgeluiden en zagen we van dichtbij de herten met hun imponerende geweien schijngevechten uitvoeren.

In november genoten we van de herfstkleuren in Nieuw Leeuwenhorst. De wandeling in december werd afgezegd omdat het weer bar en boos was.

Kortom, in 2021 waren het opnieuw afwisselende wandelingen; we troffen vaak mooi wandelweer en bespraken met elkaar heel ontspannen allerlei onderwerpen. In 2022 hopen we weer wat vaker te eindigen in een restaurantje waar we gezellig een eenvoudige lunch kunnen gebruiken.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar een van de contactpersonen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.