Logo Universiteit Leiden.

nl en

Leesclub

De Leesclub is een subvereniging van ProParte.

Doel

Samen bespreken van geselecteerde boeken

Lidmaatschap

Alleen vrouwelijke ProParte-leden

Contributie

Geen

Contactpersoon

Magda van der Grijn
mvandergrijn@kpnplanet.nl

De leesgroep bestaat uit tien vrouwen. De groep komt negen keer per jaar op de derde dinsdag van de maand om 20:00 uur bij elkaar thuis. Juli, augustus en december worden overgeslagen. In overleg bepalen we de te lezen en te bespreken boeken.

Een nieuw leesjaar begint in september met een gezamenlijk etentje, waaraan ieder een bijdrage levert; in natura, maar ook iets voor tussen de gangen zoals een leuke anekdote, muziek, gedicht, reisverhaal of anderszins. Het is een mooie gelegenheid om vakantieverhalen te vertellen en de onderlinge contacten bij te houden.

Jaarverslag 2020

De eerste maanden van 2020 dachten we dat we binnen niet al te lange tijd het coronavirus weer kwijt zouden zijn, maar toen bleek dat het toch langer onder ons zou gaan vertoeven hebben we geprobeerd te zoomen. Dat was erg onwennig en we staakten onze pogingen. Maar langzamerhand kregen we het zoomen onder de knie. De eerste keer dat we weer een poging waagden werd ieder wegwijs gemaakt en binnengehaald met gejuich. We beperkten ons tot het vertellen hoe ieder haar weg vindt in coronatijd. Daarna volgden we enkele keren het format: een ‘koffierondje’ waarin ieder wie wil, kan vertellen wat haar op het hart/de tong ligt… daarna vertelt een van ons over een boek dat zij heeft gelezen.

De volgende keer dat we elkaar via het scherm weer zien, gaan we proberen om te discussiëren over een boek, dat we allen lazen. Dat vraagt kennis van het systeem, iemand ‘aan het roer’ en discipline. We hebben het allemaal in huis en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Maar…we zullen erg blij zijn als we elkaar weer ‘in het echt’ kunnen ontmoeten.

Deze website maakt gebruik van cookies.