Logo Universiteit Leiden.

nl en

Tuinclub

De Tuinclub is een subvereniging van ProParte.

Naam

ProParte Tuinclub

Doel

Bezoeken van tuinen, kwekerijen, landgoederen en musea inzake tuinhistorie. 
Lezingen over tuinhistorie.
Frequentie: 1x per maand.

Lidmaatschap

ProParte-leden

Aantal leden 15

Contributie

€ 15 per jaar

Contactpersoon

Joke Ploem-Zaaijer
jokeploem@hotmail.com

Jaarverslag 2023

Ook dit jaar hebben we onze leden weer een gevarieerd maandelijks programma kunnen bieden. In de eerste plaats bezochten we natuurlijk tuinen en kwekerijen, maar daarnaast zagen we een buitenplaats, (Beeckestijn), hoorden we over een ingrijpende restauratie van een historisch huis met omringende tuin in Oegstgeest, gingen we naar een beeldentuin te midden van weelderige rozen in het Westbroekpark in Den Haag, en wandelden we langs de wondere wereld van de mossen in de Noordwijkse duinen onder leiding van Joop Kortselius.

Tuinen bezochten we in Voorburg en Bleiswijk. In Laren kregen we een rondleiding door de tuin van Piet Oudolf bij het Singer Museum. In het najaar gingen we naar een dahliakwekerij in Voorhout, wederom met uitleg over de diverse stadia in het leven van een bol of knolgewas. We begonnen en eindigden het jaar binnenshuis .In januari zagen we beelden van het noorderlicht in Naturalis en in november gingen we naar een lezing van Groei en Bloei over het enorme rijk van de paddenstoelen. Zoals voorgaande jaren, wijdden we ons in december aan eigen werk: we maakten kerststukjes voor de kerstlunch voor de oud-Vrolecleden.

Hoewel ons ledental wel krimpt – we zijn nu met 15 en allemaal niet meer zo jong – gaan we enthousiast verder. Spreekt het programma u aan? U bent van harte welkom.

Deze website maakt gebruik van cookies.