Logo Universiteit Leiden.

nl en

Tuinclub

De Tuinclub is een subvereniging van ProParte.

Naam

ProParte Tuinclub

Doel

Bezoeken van tuinen, kwekerijen, landgoederen en musea inzake tuinhistorie. 
Lezingen over tuinhistorie.
Frequentie: 1x per maand.

Lidmaatschap

ProParte-leden

Contributie

€ 15 per jaar

Contactpersoon

Joke Ploem-Zaaijer
jokeploem@hotmail.com

Jaarverslag 2021

Het land net uit de lockdown, openden twee van onze meest actieve leden dit tuinjaar met een bezoek aan de Keukenhof. Vervolgens bezochten wij in juni de blauwwitte wereld van Franny Stolk in Voorschoten, een wereld waarover in vele internationale tijdschriften een fotoverslag is verschenen.

In de zomermaanden gingen we naar het Hazenleger in Noordwijk, en naar het Hof der Herinneringen in Pijnacker, een fantasierijke tuin met vele paadjes en onverwachte hoekjes en doorkijkjes. Het Westlands Trio met een grootse vijvertuin, een salviakwekerij en de Pluktuin stond in september op het programma.

Wij besloten het jaar met een bezoek aan de Zwarte Tulp in Lisse, een museum met een liefdevol verzorgde collectie over de geschiedenis van de Bollenstreek. 

Tot slot: een jaarverslag doet ook weer vooruitzien! Hoewel wij nog met een aantal actieve leden elke maand een tuin of museum bezoeken, zouden wij heel graag nieuwe leden verwelkomen. Tuin- of plantenkennis is niet vereist, wel enthousiasme. Stuur een mailtje naar jokeploem@hotmail.com en ga een keertje mee met een van onze uitstapjes.

Deze website maakt gebruik van cookies.