Logo Universiteit Leiden.

nl en

Filmclub

De Filmclub is een subvereniging van ProParte.

Naam

ProParte Filmclub

Doel

Samen 1 x per maand naar de bioscoop gaan in de periode oktober t/m juni. Na afloop van de film praten we nog wat na.

Lidmaatschap

Staat open voor alle ProParte-leden. 

Contributie

Geen. De leden betalen hun eigen bioscoopkaartje.

Contact

Marita Danhof
m.b.danhof@casema.nl
 
Aanmelding als lid kan via een e-mail aan Marita Danhof.

Vanaf oktober tot juni bezoeken we maandelijks een film. Om zo veel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen films bij te wonen, organiseren we de bijeenkomsten afwisselend op de maandag, dinsdag of woensdag. Meestal kiezen we de film in de vroege avond, een enkele keer later op de avond of ’s middags.

De “filmkeuzecommissie” bestaat uit Annelies Boschloo, Frans Cleton en Marita Danhof. Leden ontvangen een uitnodiging per email, vergezeld van een korte beschrijving van de film. Meestal bespreken we na afloop van de film nog even wat ieder ervan gevonden heeft, een leuk aspect van het samen naar de bioscoop gaan. Mensen hoeven niet vooraf door te geven of ze meegaan naar de film. De laatste bijeenkomst in juni sluiten we traditiegetrouw af met een film en een slotdiner.

Jaarverslag 2023

Het jaar 2023 was weer een geslaagd filmjaar. Op de mailinglijst staan 36 namen. Meestal worden de films bezocht door 10 tot 15 personen. Wij sloten het academisch jaar af met een slotdiner in Restaurant Bree 33, naast de bioscoop, na de film op 6 juni. Na het zomerreces pakten we de draad op 9 oktober weer op.

De films die we in 2023 bezochten staan in onderstaande tabel. Films draaiden in het Kijkhuis en Trianon in Leiden, en in het nieuwe filmhuis in het Dorpscentrum te Oegstgeest.

11 januari
Living
6 februari
The Fabelmans
7 maart
The worst person in the world
5 april
Tár
8 mei
Empire of Light
6 juni
Umami
9 oktober
Past Lives
7 november
Quo Vadis, Aida
6 december
Das Lehrerzimmer
Deze website maakt gebruik van cookies.