Logo Universiteit Leiden.

nl en

Veelgestelde vragen

Je hebt een vraag, want wanneer zijn de deadlines voor aanmelden? En wat is nu precies het verschil tussen het Pre-University College en de Pre-University Classes? Hoe zit het met school en absentie?

Ook wij weten dat je vragen kunt hebben over het hoe en wat. Daarom hebben we onder andere voor jou de meest gestelde vragen hieronder op een rijtje gezet.

Het Pre-University College is een intensief programma van anderhalf jaar dat onderverdeeld is in vijf blokken. De Pre-University Classes zijn vergelijkbaar met een masterclass van ongeveer acht bijeenkomsten, waar je ingaat op één bepaald wetenschappelijk onderwerp dat jou interesseert.

Half juni sluit de aanmelding. Kijk voor meer informatie en de specifieke deadlines bij aanmelding en selectie.

De tweede helft van september krijg je te horen of je bent toegelaten tot het PRE-College. De colleges starten eind oktober.

De kosten voor deelname aan het PRE-College bedragen € 225,- per leerling per jaar. De reiskosten van en naar Leiden zijn voor eigen rekening.

We vragen van een ieder die zich aanmeldt dat hij of zij een 8,0 gemiddeld op zijn/haar rapport staat. Een goede motivatie  en een brede wetenschappelijke interesse tellen daarnaast ook mee.

In principe verwachten we dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent. Met school is afgesproken dat je gemiste lesuren kunt inhalen (indien nodig) en dat je de toetsen op een ander moment kunt maken. Het Pre-University College heeft altijd voorrang. Jouw PRE-mentor is hiervan op de hoogte en kan je hiermee helpen. Alleen in bijzondere gevallen is absentie geoorloofd.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie