Logo Universiteit Leiden.

nl en

Privérondleidingen

Naast de inlooprondleidingen in het bezoekerscentrum bieden wij ook privérondleidingen voor groepen aan. Deze rondleidingen gaan dieper in op de geschiedenis van het gebouw, maar bieden ook de mogelijkheid om meer te leren over sterrenkunde in het algemeen.

Vraag direct een privérondleiding aan!

Klik hier om te reserveren

Een unieke ervaring voor jong en oud

Naast de standaard tours bieden wij ook privérondleidingen voor groepen aan. Deze rondleidingen gaan dieper in op de geschiedenis van het gebouw en bieden ook de mogelijkheid om meer te leren over sterrenkunde in het algemeen.

Binnen de muren van de Oude Sterrewacht is een rijke historie te vinden. Hoewel het gebouw nu voor heel andere doeleinden wordt gebruikt dan toen het werd geopend in 1860, is de historische waarde van het gebouw bij binnenkomst direct voelbaar.

Neem een gezelschap mee naar de Oude Sterrewacht en laat u door een student sterrenkunde rondleiden door het gebouw. Leer meer over de telescopen, de geschiedenis van het gebouw en het onderzoek in Leiden van toen en nu.

Tijdens de rondleiding kan bij goed weer door de telescopen worden gekeken. U kijkt dan door dezelfde telescopen waar grote wetenschappers zoals Einstein, Lorentz, Oort en vele anderen doorheen hebben gekeken!

Opties en prijzen

Door de beperkte afmetingen van de koepels, kunnen slechts vijftien mensen tegelijkertijd naar binnen. Daarom kennen we iedere groep van vijftien mensen één rondleider toe en betaalt u per vijftien mensen een vaste prijs. De prijzen in euro's (inclusief btw) voor de verschillende rondleidingen vindt u in de tabel hieronder.

Type Groep/Type Rondleiding Rondleiding 45 minuten Rondleiding 1.5 uur
Privé (families, vrienden, etc) 100 165
Non-profit organisaties 100 165
Universiteit Leiden intern 90 (excl. BTW) 150 (excl. BTW)
Commerciële partijen 160 240

Betaling voor de rondleiding kan ter plekke in de Oude Sterrewacht met pin of achteraf per factuur. 

Routebeschrijving

Bij het aanvragen van de rondleiding kunt u aangeven waar u door de rondleider ontvangen wilt worden. Normaliter worden groepen ontvangen bij de hoofdingang van de Oude Sterrewacht. Deze kunt u vinden aan de Sterrenwachtlaan 11, te bereiken via de Kaiserstraat.

  • Wij willen u natuurlijk van harte welkom heten bij de Oude Sterrewacht. We kunnen echter niet bij voorbaat garanderen dat op een gewenste tijd een rondleider beschikbaar is. Onze rondleiders zijn studenten sterrenkunde van de Universiteit Leiden en zij doen dit naast hun studie. Desalniettemin doen wij onze uiterste best om een passend moment te vinden. Wij vragen u om een rondleiding minimaal twee weken van tevoren aan te vragen.

  • De aanvraag voor een rondleiding is geen bevestiging dat het gaat plaatsvinden. Na het ontvangen van de aanvraag, gaan wij aan de slag om een geschikte rondleider voor uw groep te vinden. Pas wanneer dit gedaan is, ontvangt u een bevestiging dat de rondleiding gaat plaatsvinden.

  • Bij deze rondleiding moet een aantal trappen worden beklommen. Voor de koepels zijn geen liften beschikbaar. Hierdoor zijn deze rondleidingen niet geschikt voor mindervaliden. Bent u slecht ter been, informeer dan naar de mogelijkheden.

  • Maximaal 15 mensen kunnen mee met een rondleider. Hier kunnen geen uitzonderingen op gemaakt worden.

  • Wij kunnen niet garanderen dat het mogelijk is om tijdens een rondleiding door een telescoop te kijken.

  • U mag tijdens een rondleiding fotograferen. Het is niet toegestaan gebruik te maken van flits of een statief. Als u wilt fotograferen voor commerciële of journalistieke doeleinden, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

  • Het meenemen van eten of drinken is in de tentoonstellingsruimte en de koepels niet toegestaan.

  • In de Oude Sterrewacht is roken niet toegestaan.

  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het bezoekerscentrum. Een hulphond mag wel mee naar binnen.

  • De Oude Sterrewacht Leiden ontleent zich het recht om voor wat voor reden dan ook een rondleiding te staken.

Deze website maakt gebruik van cookies.