Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderzoek

Onderzoek en onderwijs zijn twee belangrijke pijlers van het SAILS-programma. Een andere kernactiviteit is communicatie over ons onderzoek met wetenschappers, het bedrijfsleven en andere maatschappelijke partners.

Onderzoek SAILS

SAILS is een universiteitsbreed initiatief dat interdisciplinaire samenwerking over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) te bevorderen. 

Het programma stelt zich tot doel om voort te bouwen op de bestaande kennis over AI binnen de Universiteit Leiden, en deze uit te bouwen. Zo willen we wetenschappelijke vooruitgang boeken en de kwaliteit van ons dagelijks leven bevorderen. SAILS is een van de negen interdisciplinaire onderzoeksprogramma's van de universiteit. De volgende faculteiten zijn betrokken bij het programma: Archeologie, Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen, Rechtsgeleerdheid, Governance & Global Affairs, Wiskunde & Natuurwetenschappen en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Wil je met ons samenwerken binnen een project, neem dan contact op met onze projectcoördinator Mischa Hautvast, of met een van onze medewerkers.

Communicatie

Communicatie over ons onderzoek is een van onze belangrijkste doelstellingen. Daarom organiseren we webinars, workshops, conferenties en symposia. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze evenementen. Kijk voor meer informatie over aankomende evenementen en deelname op de Agenda op onze homepage. Informatie over afgeronde evenementen, inclusief opnames van webinars, vind je in ons Archief evenementen.

Wil je samen met ons een evenement organiseren, neem dan contact op met Mischa Hautvast.

SAILS Lunch Time Seminar

Eens in de twee weken vindt het SAILS Lunch Time Seminar plaats, een evenement waar Leidse wetenschappers vertellen over hun onderzoek. Het seminar vindt eens in de 14 dagen plaats op maandag van 12u tot 13u. Wil je deelnemen aan een seminar, of zelf een lezing geven? Neem dan contact op met Mischa Hautvast.

Nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies.