Logo Universiteit Leiden.

nl en

THRIVE Onderzoek

Towards Health and Resilience in Volatile Environments - Mensen verschillen in hun reacties op stressvolle ervaringen. Hoe komt dat?

Het doel van dit onderzoek is om beter te begrijpen waarom sommige mensen minder last hebben van stressvolle ervaringen dan anderen en om factoren te ontdekken die jongvolwassen kunnen helpen om beter om te gaan met stress.

We onderzoeken drie factoren die een rol zouden kunnen spelen bij veerkrachtig functioneren:

  • Herinneringen aan positieve ervaringen
  • Positief zelfbeeld
  • Reacties op stress

We onderzoeken hoe veerkrachtige mensen reageren op deze factoren, en welke rol de hersenen spelen bij stress en het reageren op feedback. Op deze manier proberen we beter te begrijpen hoe veerkracht werkt.

Doe je mee?

Ben je tussen 18 en 24 jaar oud en heb je ingrijpende jeugdervaringen meegemaakt? Dan nodigen we je graag uit om deel te nemen aan het THRIVE onderzoek. Vul je gegevens in via onderstaande link en een onderzoeker zal contact met je opnemen.

Aanmelden ››

Deelname aan het THRIVE-onderzoek

De THRIVE-studie onderzoekt veerkracht bij jongvolwassenen met jeugdtrauma's. Het onderzoek richt zich op herinneringen, zelfbeeld en stressreacties, en bekijkt hoe deze factoren samenhangen met hersenactiviteit, sociale informatieverwerking en mentale gezondheid over 1,5 jaar.

Anne-Laura van Harmelen legt in deze radio-uitzending kort uit waar dit onderzoek precies over gaat.

Download alle informatie over deelname aan dit onderzoek ››

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Stuur dan een mail naar THRIVE@fsw.leidenuniv.nl

Hulpbronnen voor mentale gezondheid

Als jij, of een vriend(in) worstelt met geestelijke gezondheid, onthoud dan dat je ertoe doet, dat je niet de enige bent en dat er hulp en ondersteuning voor je beschikbaar is. 

Alle hulpmiddelen kun je hier downloaden ››

Toestemming deelname intrekken?

Mocht je niet meer mee willen doen aan het THRIVE-onderzoek, dan kan dat. Met deze vragenlijst kun je jouw toestemming voor deelname aan het THRIVE-onderzoek ten alle tijden intrekken ››  

Deze website maakt gebruik van cookies.