Logo Universiteit Leiden.

nl en

Voor wie

Wil jij je onder begeleiding van enthousiaste wetenschappers meer verdiepen in een bepaald onderwerp? Of wil jij een kijkje nemen bij een studie die je overweegt en ervaren hoe het is om college te volgen aan de universiteit?

Of wil jij gemotiveerde leeftijdsgenoten ontmoeten met dezelfde interesses? Heb jij op één of al deze vragen geantwoord met ‘ja’? Meld je dan aan voor één van de vele PRE-Classes bij Universiteit Leiden!

Jaargang

De PRE-Classes zijn een programma voor gemotiveerde, nieuwsgierige leerlingen uit 5- en 6-vwo. Sommige Classes staan in overleg met de coördinator ook open voor leerlingen uit 4-vwo.

Selectiecriteria

De belangrijkste selectiecriteria voor de PRE-Classes zijn schoolprestaties en motivatie. Aangezien het volgen van een PRE-Class extra inzet van de leerling vraagt naast het reguliere schoolwerk, is het programma in eerste instantie bedoeld voor scholieren die het vwo goed aankunnen en bovengemiddelde cijfers halen. Daarnaast hechten we ook veel waarde aan je motivatie, met name waarom het onderwerp van de PRE-Class jou zo aanspreekt.

Aanwezigheidsplicht

De meeste PRE-Classes vinden plaats onder schooltijd, waardoor je een aantal lessen zal moeten missen. Daarom is het van belang dat je school je aanmelding voor de PRE-Class steunt. Houd hierbij ook rekening met de reistijd van en naar Leiden: afhankelijk van je woonplaats, kan het gebeuren dat je langer in de trein zit dan in de collegebanken.

Op het moment dat je bent toegelaten, verwacht de coördinator van de PRE-Class dat je bij elk college aanwezig kan zijn. Mocht je door ziekte of andere omstandigheden een PRE-Class missen, dien je dit van tevoren aan te geven door te mailen naar
preclasses@ha.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.