Logo Universiteit Leiden.

nl en

Voor wie

De PRE-Classes zijn opgezet voor leerlingen uit 5 en 6 vwo. Sommige Classes staan ook open voor leerlingen uit 4 vwo. Leerlingen uit 4 vwo worden echter alleen toegelaten na overleg met de coördinator van de betreffende Class.

Het is belangrijk dat je een leerling bent die het vwo goed aankan. Bovengemiddelde cijfers zijn daarom een must. Daarnaast is het van groot belang dat je zeer gemotiveerd bent voor het programma van je keuze.

Om mee te kunnen doen aan een PRE-Class zul je op school lessen moeten missen. Daarom is het belangrijk dat je school je aanmelding steunt: je school moet erop vertrouwen dat jij de gemiste lessen gemakkelijk in kunt halen. Ook moet je rekening houden met de reistijd: als je ver van Leiden woont, kan het gebeuren dat je langer in de trein zit dan dat je daadwerkelijk college volgt. En als je bent toegelaten, verwachten de opleidingen ook dat je altijd aanwezig bent. Met je contactpersoon op school kun je afspraken maken over het inhalen van lessen en toetsen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie