Logo Universiteit Leiden.

nl en

Aanmelden

Bent u docent Nederlands en wilt u op donderdag 1 oktober het Max Havelaar Toesprakenlespakket digitaal ontvangen? Vanaf maandag 31 augustus vindt u het aanvraagformulier op deze website.

Lespakket

Het lespakket dat u vervolgens op donderdag 1 oktober ontvangt, bestaat uit:

  • een lessenserie 'Spreken in tijden van Trump’;
  • een wedstrijdelement in de vorm van een eindopdracht die ingezonden kan worden;
  • de digitale versie van ‘Spreken als Max Havelaar, Hoe houd je een vlammende speech’, de spoedcursus retorica op zakformaat van Jaap de Jong.

Met dit lespakket leren leerlingen over de kunst van het speechen. De lessenserie beslaat ongeveer 5 lessen, is eenvoudig in de lessen op school in te zetten en is toegespitst op de actualiteit. Net als het echte toernooi wordt ook de lessenserie afgesloten met een speech als eindopdracht. De leerlingen kunnen een filmpje van hun speech naar onze deskundige jury sturen. Ook dit jaar zijn er eeuwige roem en mooie prijzen te winnen.

Online speechtips

Naast het lespakket dat u kunt aanvragen, publiceren wij op donderdag 1 oktober op deze website online filmpjes waarin deskundigen hun beste speechtips van de hand doen. Leerlingen kunnen de adviezen meteen inzetten in de lessenserie, maar u kunt ze ook gebruiken in uw eigen lessen over het gesproken woord.

Deze website maakt gebruik van cookies.