Logo Universiteit Leiden.

nl en

Planning

Het Gorlaeus Gebouw wordt in drie fasen gerealiseerd. Het nieuwe gebouw is medio 2028 helemaal gereed.

Fasering

De structuur van het gebouw, met het centrale atrium en de haaks daarop geplaatste zijvleugels, is zeer geschikt om te bouwen in meerdere fasen. Fase 1 is gestart in 2013 en is in 2016 voltooid. Fase 2 van de nieuwbouw is verdeeld in fase 2A (2017 – 2023) en fase 2B (2026 – 2028). Door de nieuwbouw gefaseerd uit te voeren, kunnen onderwijs en onderzoek ongehinderd doorgaan tijdens de bouw.

Fase 2A

In fase 2A wordt de centrale hoofdas afgerond en krijgt het gebouw drie nieuwe zijvleugels. Fase 2A voorziet in de huisvesting van bedrijfsvoering, diverse onderwijsfuncties en vijf instituten: Mathematisch Instituut (MI), Leiden Institute of Chemistry (LIC), Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR), Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) en de SterrewachtIn deze fase worden ook de gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals horeca en een bibliotheek. Daarnaast komt er een grote nieuwe collegezaal voor 180 studenten en twee oplopende zalen voor 100 studenten. Ook krijgen studieverenigingen een centrale gezamenlijke plek.

De centrale hoofdas van het gebouw wordt doorgetrokken richting de Einsteinweg, waar ook de nieuwe hoofdentree van het Gorlaeus Gebouw komt te liggen. Om deze fase te realiseren wijken het LCP, de Chemieopslag, het Expertisecentrum Vastgoed en de Gorlaeus hoogbouw. Deze gebouwen zijn duurzaam gesloopt.

Planning fase 2A

Ontwerp                                           2018 – 2020
Uitvoering en oplevering              2021 – 2023
Ingebruikname                               2024

Planning fase 2B

In fase 2B wordt het Gorlaeus Gebouw uitgebreid met een extra vleugel met onder andere kantoren en laboratoria voor het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION). De planning voor deze fase is:

Ontwerp                                           2024 – 2026
Uitvoering en oplevering              2026 – 2028
Ingebruikname                               2028

Overzichtsbeeld gefaseerde bouw Gorlaeus Gebouw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.