Logo Universiteit Leiden.

nl en

Campus in ontwikkeling

Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste innovatiedistrict van Nederland op het gebied van Life Sciences & Health. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers vanuit de hele wereld naar kennisstad Leiden.

De komende jaren wordt het Leiden Bio Science Park verder getransformeerd van bedrijventerrein naar innovatiedistrict: een gebied met hoge dichtheden waar een mix van werken, studeren, wonen en horeca zorgt voor een vruchtbaar klimaat voor ondernemerschap en innovatie. 

Universitaire Campus

De campus van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen bevindt zich middenin het park, direct naast het Entreegebied waar momenteel een wijk verrijst met grootschalige woningbouw, horeca en overige voorzieningen. Het kloppend hart van de campus wordt het in aanbouw zijnde Rosalind Franklinplein (het Campusplein) met daaromheen het nieuwe Gorlaeus Gebouw, het Collegezalengebouw, de in aanbouw zijnde Gorlaeus Fietsenstalling en het nieuw te bouwen Sport- en Tentamencentrum.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.