Logo Universiteit Leiden.

nl en

Team

Naast de duizenden vrijwilliger die inmiddels meewerken aan het archeologisch onderzoek zijn er achter de schermen verschillende mensen meer of minder zichtbaar aan het werk. Heeft u een vraag voor ons? klik dan op de link in de persoonsbeschrijving en stuur ons een email.

Dr. Quentin Bourgeois

Quentin is docent prehistorie van Noordwest Europa  aan de universiteit Leiden en initiator van het Erfgoed Gezocht project. Zijn onderzoek concentreert zich op grafgebruik in de Late Prehistorie gecombineerd met netwerk- en GIS-analyses. Bovendien is Quentin een lid van de Jonge Akademie. Een uitgebreid profiel vindt u hier: Quentin Bourgeois.

Dr. Karsten Lambers

Karsten is universitair hoofddocent en hoofd van de vakgroep digital archeologie aan de universiteit Leiden. Karstens onderzoek in digitale archeologie richt zich op onderwerpen die variëren van survey, 3D registratie, en remote sensing tot modellering, ruimtelijke analyse en digitale beeldanalyse. Lees meer over Karstens onderzoek op de faculteitswebsite: Karsten Lambers

Wouter Verschoof-van der Vaart

Wouter is promovendus bij de universiteit Leiden en onderzoekt hoe kunstmatige intelligentie, LiDAR en GIS kunnen samengaan om de computer automatisch archeologische structuren te laten herkennen. Wouter’s onderzoeksinteresses omvatten de praktische archeologische toepassing van remote sensing technieken (zoals luchtfotografie, geofysische data en LiDAR). Meer weten over Wouters onderzoek? Kijk hier: Wouter Verschoof-van der Vaart

Dr. Eva Kaptijn

Eva is projectleider van het Erfgoed Gezocht project en aanspreekpunt mocht u vragen over het project hebben. Eva's onderzoeksinteresses liggen op het vlak van de landschapsarcheologie, archeologische prospectie, en de relatie tussen de mens en haar omgeving, speciaal op het gebied van watermanagement en klimaatadaptatie. Daarnaast houdt zij zich bezig met citizen science en publieksarcheologie. Meer weten of contact opnemen? Kijk hier: Eva Kaptijn of Eva Kaptijn (LEU)

Anton Cruysheer

Anton Cruysheer is archeoloog en programmamanager erfgoed bij Landschap Erfgoed Utrecht. Hij laat graag zoveel mogelijk mensen genieten van het erfgoed en bijbehorende verhalen in de provincie Utrecht, het liefst door ze actief te betrekken. Contact opnemen? Kijk hier.

Roel Kramer

Roel Kramer is verantwoordelijk voor Publieksarcheologie bij Erfgoed Gelderland. Hij houdt zich vooral bezig met de brug slaan tussen het archeologische werkveld en het bredere publiek. Meer weten over Roel? Kijk hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.