Logo Universiteit Leiden.

nl en

Publicaties

Inmiddels zijn er verschillende artikelen en video's over het project verschenen. Deze zijn geschreven door teamleden zelf en door anderen over het project. Hier kunt u alles vinden en waar mogelijk teruglezen.

Delen

In ieder wetenschappelijk project is het delen van de resultaten en de getrokken conclusies een essentieel onderdeel van de onderzoekscyclus. Door het onderzoek te delen wordt het controleerbaar voor anderen en zijn alle stappen en resultaten gedocumenteerd. Wetenschappers publiceren daarom zoveel mogelijk in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften die een goede kwaliteitscontrole hebben (meestal in de vorm van 'peer review'- beoordeling door collega wetenschappers) en goed toegankelijk zijn ('open access'). 

Erfgoed Gezocht is echter een burgerwetenschapsproject. Wij vinden het daarom belangrijk dat de resultaten van het onderzoek niet alleen in wetenschappelijke publicaties gedeeld worden, maar ook op andere manieren zodat ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. Naast wetenschappelijke en populairwetenschappelijke artikelen worden de resultaten daarom gedeeld in (terug te kijken) webinars, video's en nieuwsbrieven.

Media

Om archeologisch erfgoed en de mogelijkheid om zelf deel te nemen aan onderzoek bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen is media-aandacht zeer belangrijk. Door zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het unieke archeologische erfgoed dat vrijwel overal in Nederland te vinden is en door mensen actief te betrekken bij onderzoek worden besef en eigenaarschap vergroot. Dit leidt tot minder verstoring en een betere bescherming van erfgoed. Erfgoed Gezocht werkt daarom graag mee aan artikelen en documentaires op tal van media.

Deze website maakt gebruik van cookies.