Logo Universiteit Leiden.

nl en

Praktische zaken

Informatie over inschrijfprocedures en taaltoetsen.

Inschrijfprocedure

Voordat u zich kunt inschrijven, moet u in veel gevallen een toelatingstoets afleggen. Het afleggen van de toets duurt ca 1,5 uur. 
Lees meer

Bepaal uw instapniveau

Met Europese steun is de online computertoets Dialang ontwikkeld waarmee u uw taalvaardigheidsniveau in een groot aantal Europese talen kunt vaststellen.
Lees meer

Toetsen Colloquium Doctum

Het Talencentrum verzorgt een deel van de toetsen in het kader van het Colloquium Doctum, waaronder de toets Engels en Frans. De toetsing sluit nauw aan bij het gebruik van de te toetsen talen in de opleiding die u van plan bent te gaan volgen.
Lees meer

Toets Nederlands

Voordat u zich kunt inschrijven voor een cursus Nederlands, moet u een toelatingstoets afleggen. Hiervoor kunt u zich zonder afspraak melden tussen 9.00-14.00 uur van maandag t/m vrijdag bij de balie van ATC. De uitslag van de toets volgt per e-mail.
Lees meer

Basiskwalificatie Taalvaardigheid Engels

Docenten die onderwijs in het Engels geven hebben tevens een certificaat Basiskwalificatie Taalvaardigheid Engels nodig dat de basiskwaliteit van de taalvaardigheid Engels garandeert.
Lees meer

Inschrijfmodule voor bedrijven

Indien uw werkgever of een instantie voor u betaalt, kan er een factuur worden opgestuurd. Uw werkgever of de betalende instantie dient het formulier in te vullen en te ondertekenen. 
Lees meer

Reglement NT2 en Klachtenprocedure

Procedures en reglementen met betrekking tot de cursussen en diensten van het Academisch Talencentrum.
Lees meer

Privacy-reglement Keurmerk Inburgeren

Privacy-reglement Keurmerk Inburgeren.
Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie