Logo Universiteit Leiden.

nl en
© Sterrewacht Leiden / CC-BY-SA-3.0 - Marjolein Ossewaarde

Winterprogramma Oude Sterrewacht: exclusief bezoek met een rondleiding

De winter komt eraan en zo ook het einde van onze tentoonstelling More-than-Planet. Vanaf 1 november kan je ons alleen nog bezoeken met exclusieve rondleidingen. Tijdens deze rondleiding bezoek je één van onze historische telescopen en nemen we je mee door de tentoonstelling More-than-Planet.

Bij de Oude Sterrewacht Leiden vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ons kunnen bezoeken om de rijke Leidse sterrenkundegeschiedenis te beleven en wisselende tentoonstellingen te zien. Tegelijkertijd werken we met een klein team van enthousiaste vrijwilligers en studenten die niet permanent beschikbaar zijn. Daarom gaan we vanaf 1 november alleen nog maar open voor rondleidingen op vaste tijden. 

Tijdens deze rondleiding nemen we je mee in de geschiedenis van de Leidse sterrenkunde aan de hand van onze fotograaf-telescoop. Deze telescoop is al meer dan 120 jaar oud en werkt nog steeds! 

Daarna bezoeken we onze tijdelijke tentoonstelling More-than-Planet. Deze tentoonstelling van vijf kunswerken gaat over de relatie tussen mens, technologie en de planeet en is zo ingericht om je echt aan het denken te zetten. Je kan hier meer lezen over de tentoonstelling.

We bieden bijna elke dag van de week rondleidingen aan, en wel op de volgende tijden:

 • Dinsdag t/m vrijdag:
  • 13:30-14:30
  • 15:00-16:00
 • Zaterdag en zondag:
  • 11:30-12:30
  • 13:00-14:00
  • 14:30-15:30

Deelname aan de rondleiding kan al voor €8 per persoon. Om mee te doen aan een rondleiding, moet je van tevoren een plekje reserveren. 

Kom je ons bezoeken?

Reserveer een plek bij een rondleiding, dan weet je zeker dat je mee kan doen!

Klik hier om een plek te reserveren
Deze website maakt gebruik van cookies.