Logo Universiteit Leiden.

nl en

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Aanmelden

Ja, elke ouder mag zich aanmelden voor het Cool Little Kids project. Helaas kan niet elke ouder ook meedoen aan het project.

Om te kunnen meedoen aan het project, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Wij zullen je na je aanmelding laten weten of je aan deze voorwaarden voldoet. De voorwaarden kun je vinden op de pagina: 'Voor wie is Cool Little Kids?'

Indien je twijfelt of je aan deze voorwaarden voldoet, kun je je zich altijd zonder verplichtingen aanmelden of contact met ons opnemen.

Je kunt met behulp van deze korte test erachter komen of jouw kind meer verlegen gedrag vertoond dan zijn of haar leeftijdsgenootjes.

Ja dat kan zeker! De dingen die je leert in het programma kunt en mag je toepassen op al uw kinderen.

Wij willen je alleen wel verzoeken om voor het invullen van de vragenlijsten (zie Het onderzoek) één van uw kinderen te kiezen en alle vragen over hem of haar te beantwoorden. 

Lees hier onze privacyverklaring over welke persoonsgegevens wij verzamelen en hoe wij hiermee omgaan.

De oudertraining

Ja, het liefst wel. De 6 bijeenkomsten vormen samen de training en zijn dus allemaal belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat je op één van de bijeenkomsten niet kan. Wij raden aan dat dan bijvoorbeeld jouw partner naar deze bijeenkomst gaat. Je kunt de gemiste informatie dan samen bespreken.

Ja, wij raden aan dat je zoveel mogelijk samen naar de training komt. Zo krijgen jullie allebei de informatie. Ook kunne jullie dan allebei de geleerde technieken toepassen.

Indien jullie niet allebei op de bijeenkomsten aanwezig kunt zijn is dit niet erg. Wij raden je dan aan om te kiezen wie van jullie de training dan volledig zal gaan volgen. Je partner kan dan aansluiten wanneer dit mogelijk is.

De training is bedoeld voor ouders van verlegen en/of angstige peuters en kleuters. Je kind wordt dus zelf niet getraind. 

De meeste trainingen zullen online worden aangeboden. Als een training op locatie is, staat dit aangegeven bij die training op de pagina Data en tijden.

Het onderzoek

De training is onderdeel van het onderzoeksproject Cool Little Kids. Het is niet mogelijk om u alleen aan te melden voor de training. 

Wij zouden het heel fijn vinden als je ons wilt helpen met dit onderzoek. Wij hebben jouw hulp namelijk hard nodig! Met behulp van de door jou ingevulde vragenlijsten kunnen wij onderzoeken hoe goed de programma's werken. Zonder deze informatie is dit helaas niet mogelijk. 

Indien je wilt stoppen met het onderzoek dan mag dat. Je bent niet verplicht om hier een reden voor op te geven.

De tijd die je kwijt bent met de verschillende stappen van het onderzoeksproject, staat beschreven op de pagina: 'Het onderzoek'.

Je ontvangt vóór en direct na de laatste bijeenkomst een vragenlijst van ons. Deze vragen gaan onder anderen over het verlegen en mogelijke angstige gedrag van jouw kind. 

 

De vragenlijsten zul jzowel online (via de e-mail) ontvangen. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 10 minuten per keer.

Je zult na afloop van de training voor een individueel interview of groepsgesprek met andere ouders. Het interview zal worden uitgevoerd door iemand van het onderzoeksteam met behulp van videobellen (Zoom), of op een locatie vlak waarbij je woont. Tijdens dit gesprek zullen je vragen worden gesteld over wat je van de oudertraining vond.

Het interview/groepsgesprek zal naar verwachting ongeveer 1-2 uur duren. 

Dat is geen probleem. Hier vindt je de informatiebrief die je ontvangt bij jouw aanmelding voor het project.

 

Link naar informatiebrief

Deze website maakt gebruik van cookies.