Logo Universiteit Leiden.

nl en

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Aanmelden

Ja, elke ouder mag zich aanmelden voor het Cool Little Kids project. Helaas kan niet elke ouder ook meedoen aan het project.

Om te kunnen meedoen aan het project, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Wij zullen je na je aanmelding laten weten of je aan deze voorwaarden voldoet. De voorwaarden kun je vinden op de pagina: 'Voor wie is Cool Little Kids?'

Indien je twijfelt of je aan deze voorwaarden voldoet, kun je je zich altijd zonder verplichtingen aanmelden of contact met ons opnemen.

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Je wordt willekeurig bij één van de twee programma's ingedeeld. Welk programma je krijgt aangeboden is afhankelijk van het toeval. Wij en jij zelf hebben hier helaas geen invloed op.

Je kunt met behulp van deze korte test erachter komen of jouw kind meer verlegen gedrag vertoond dan zijn of haar leeftijdsgenootjes.

Ja dat kan zeker! De dingen die je leert in het programma kunt en mag je toepassen op al uw kinderen.

Wij willen je alleen wel verzoeken om voor het invullen van de vragenlijsten en het interview (zie Het onderzoek) één van uw kinderen te kiezen en alle vragen over hem of haar te beantwoorden. 

Lees hier onze privacyverklaring over welke persoonsgegevens wij verzamelen en hoe wij hiermee omgaan.

Programma A: De oudertraining

Ja, het liefst wel. De 6 bijeenkomsten vormen samen de training en zijn dus allemaal belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat je op één van de bijeenkomsten niet kan. Wij raden aan dat dan bijvoorbeeld jouw partner naar deze bijeenkomst gaat. Je kunt de gemiste informatie dan samen bespreken.

Ja, wij raden aan dat je zoveel mogelijk samen naar de training komt. Zo krijgen jullie allebei de informatie. Ook kunne jullie dan allebei de geleerde technieken toepassen.

Indien jullie niet allebei op de bijeenkomsten aanwezig kunt zijn is dit niet erg. Wij raden je dan aan om te kiezen wie van u de training dan volledig zal gaan volgen. Je partner kan dan aansluiten wanneer dit mogelijk is.

De training is bedoeld voor ouders van verlegen en/of angstige peuters en kleuters. Je kind wordt dus zelf niet getraind. 

I.v.m. de onzekerheden rondom de coronacrisis hebben wij besloten dat wij alle trainingen online zullen aanbieden.

Programma B: Het boek

Wij kunnen je helaas nog niet vertellen welk boek je zult ontvangen.

Het boek dat je zult ontvangen is geschreven door twee Amerikaanse schrijvers. De schrijvers zijn expert in het opvoeden en praten met en van kinderen in alle verschillende leeftijden. Je zult de Nederlandse vertaling van dit boek ontvangen.

Je hoeft het boek niet zelf op te halen. Het boek wordt kosteloos bij u thuisbezorgd

Het onderzoek

De programma's zijn onderdeel van het onderzoeksproject Cool Little Kids. Het is niet mogelijk om u alleen aan te melden voor het programma. 

Wij zouden het heel fijn vinden als je ons wilt helpen met dit onderzoek. Wij hebben jouw hulp namelijk hard nodig! Met behulp van de door jou ingevulde vragenlijsten kunnen wij onderzoeken hoe goed de programma's werken. Zonder deze informatie is dit helaas niet mogelijk. 

Indien je wilt stoppen met het onderzoek dan mag dat. Je bent niet verplicht om hier een reden voor op te geven.

De tijd die je kwijt bent met de verschillende stappen van het onderzoeksproject, staat beschreven op de pagina: 'Het onderzoek'.

U ontvangt op vier momenten een vragenlijst van ons. Deze vragen gaan onder anderen over:

  1. De (mogelijke) angstklachten van uw kind
  2. Uw eigen angsten
  3. De opvoeding van uw kind
  4. De (zorg)kosten die u heeft gemaakt voor uw kind
  5. Hoe u het programma heeft ervaren

De vragenlijsten zul jzowel online (via de e-mail) ontvangen. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 30 minuten per keer.

Je zult op vier momenten worden uitgenodigd voor een interview. Het interview zal worden uitgevoerd door iemand van het onderzoeksteam met behulp van videobellen (bijvoorbeeld Zoom of MS Teams). Tijdens dit interview zullen je vragen worden gesteld over de mogelijke angsten die je  kind ervaart.

Het interview zal naar verwachting ongeveer 45 minuten duren. 

Dat is geen probleem. Hier vindt je de informatiebrief die je ontvangt bij jouw aanmelding voor het project.

 

Link naar informatiebrief

Deze website maakt gebruik van cookies.