Logo Universiteit Leiden.

nl en

Veelgestelde vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Aanmelden

Ja, elke ouder mag zich aanmelden voor het Cool Little Kids project. Helaas kan niet elke ouder ook meedoen aan het project.

Om te kunnen meedoen aan het project, moet u aan enkele voorwaarden voldoen. Wij zullen u na uw aanmelding laten weten of aan deze voorwaarden voldoet. De voorwaarden kunt u vinden op de pagina: 'Voor wie is Cool Little Kids?'

Indien u twijfelt of u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u zich altijd zonder verplichtingen aanmelden of contact met ons opnemen.

Nee, helaas is dit niet mogelijk. U wordt willekeurig bij 1 van onze 2 programma's ingedeeld. Welk programma u krijgt aangeboden is afhankelijk van het toeval. Wij en u hebben hier helaas geen invloed op.

U kunt met behulp van deze korte test erachter komen of uw kind meer verlegen gedrag vertoond dan zijn of haar leeftijdsgenootjes.

Ja dat kan zeker! De dingen die u leert in het programma kunt en mag u toepassen op al uw kinderen.

Wij willen u alleen wel verzoeken om voor het invullen van de vragenlijsten en het interview (zie Het onderzoek) 1 van uw kinderen te kiezen en alle vragen over hem of haar te beantwoorden. 

Programma A: De oudertraining

Ja, het liefst wel. De 6 bijeenkomsten vormen samen de training en zijn dus allemaal belangrijk. Het kan natuurlijk voorkomen dat u op 1 van de bijeenkomsten niet kan. Wij raden aan dat dan bijvoorbeeld uw partner naar deze bijeenkomst gaat. U kunt de gemiste informatie dan samen bespreken.

Ja, wij raden aan dat u zoveel mogelijk samen naar de training komt. Zo krijgt u allebei de informatie. Ook kunt u dan allebei de geleerde technieken toepassen.

Indien u niet allebei op de bijeenkomsten aanwezig kunt zijn is dit niet erg. Wij raden u dan aan om te kiezen wie van u de training dan volledig zal gaan volgen. Uw partner kan dan aansluiten wanneer dit mogelijk is?

De training is bedoeld voor ouders van verlegen en/of angstige peuters en kleuters. Uw kind wordt dus zelf niet getraind. 

Er is wel mogelijk gratis kinderopvang voor tijdens de training. Hier zal u na uw aanmelding over worden geïnformeerd.

Op dit moment is het nog niet bekend of de training op locatie zal gaan plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de overheidsmaatregelen i.v.m. corona. 

Als de maatregelen het toestaan, zal de training op locatie gegeven worden. Hier zal u op tijd over worden geïnformeerd.

Programma B: Het boek

Wij kunnen u helaas nog niet vertellen welk boek u zult ontvangen.

Het boek dat u zult ontvangen is geschreven door 2 Amerikaanse schrijvers. De schrijvers zijn expert in het opvoeden en praten met en van kinderen in alle verschillende leeftijden. U zult de Nederlandse vertaling van dit boek ontvangen.

U hoeft het boek niet zelf op te halen. Het boek wordt kosteloos bij u thuisbezorgd

Het onderzoek

De programma's zijn onderdeel van het onderzoeksproject Cool Little Kids. Het is niet mogelijk om u alleen aan te melden voor het programma. 

Wij zouden het heel fijn vinden als u ons wilt helpen met dit onderzoek. Wij hebben uw hulp hard nodig! Met behulp van de door uw ingevulde vragenlijsten kunnen wij onderzoeken hoe goed de programma's werken. Zonder deze informatie is dit helaas niet mogelijk. 

Indien u wilt stoppen met het onderzoek dan mag dat. U bent niet verplicht om hier een reden voor op te geven.

De tijd die u kwijt bent met de verschillende stappen van het onderzoeksproject, staat beschreven op de pagina: 'Het onderzoek'.

U ontvangt op 4 momenten een vragenlijst van ons. Deze vragen gaan onder anderen over:

  1. De (mogelijke) angstklachten van uw kind
  2. Uw eigen angsten
  3. De opvoeding van uw kind
  4. De (zorg)kosten die u heeft gemaakt voor uw kind
  5. Hoe u het programma heeft ervaren

De vragenlijsten zult u zowel online (via de e-mail) als via de post ontvangen. U mag zelf beslissen of u hem digitaal of papier invult.

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 20-30 minuten per keer.

U zult op 4 momenten worden uitgenodigd voor een interview. Het is nog niet bekend of dit interview op een locatie, telefonisch of via videobellen zal gaan plaatsvinden. 

Het interview zal worden uitgevoerd door iemand van het onderzoeksteam. Tijdens dit interview zullen u vragen worden gesteld over de mogelijke angsten die uw kind ervaart.

Het interview zal naar verwachting 30 tot 45 minuten duren. 

Dat is geen probleem. Hier vindt u de informatiebrief die u ontvangt bij uw aanmelding voor het project.

 

Link naar informatiebrief

Deze website maakt gebruik van cookies.