Logo Universiteit Leiden.

nl en

Voor ouders

Het Cool Little Kids project is bedoeld voor ouders met een peuter of kleuter die erg verlegen of angstig is. Het project geeft je handvatten om met dit gedrag om te gaan en kan helpen om je kind meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen.

Samenvatting Cool Little Kids project

Verlegenheid op jonge leeftijd is heel normaal, maar extreme verlegenheid kan later problemen met zich meebrengen. We weten uit onderzoek dat deze kinderen een grotere kans hebben om op latere leeftijd een angststoornis te ontwikkelen.

Vindt jouw peuter of kleuter het bijvoorbeeld erg vaak spannend om alleen te zijn, op (on)bekende mensen af te stappen, in het middelpunt van de belangstelling te staan of nieuwe speeltoestellen te ontdekken? Dan kan het Cool Little Kids project je misschien helpen!

Het programma:
Het project bestaat uit het volgen van een gratis online oudertraining. In een groep van 6-8 ouders krijg je uitleg over angst en verlegen gedrag bij jonge kinderen en leer je verschillende manieren om met dit gedrag om te gaan.

Het onderzoek:
Vóór het volgen van de training word je gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen. Na de laatste bijeenkomst wordt dit opnieuw gevraagd. Ook word je uitgenodigd voor een individueel of groepsgesprek met andere ouders die de training hebben gevolgd en de onderzoeker. De onderzoeker zal je in dit gesprek vragen stellen over wat je van de training vond. Hiermee help je ons onderzoeken hoe goed de oudertraining werkt en wat er nog verbeterd zou kunnen worden.

Wil je meedoen?
Ben je of ken je een ouder met een kind tussen de 3-6 jaar voor wie dit project interessant zou kunnen zijn? Meld je dan nu aan, of lees eerst meer over:

Deze website maakt gebruik van cookies.