Logo Universiteit Leiden.

nl en

Voor ouders

Het Cool Little Kids project is bedoeld voor ouders met verlegen en/of angstige peuters en kleuters. Het project geeft je handvatten om met dit gedrag om om te gaan en kan helpen om je kind meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen.

Filmpje over het Cool Little Kids project

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Samenvatting Cool Little Kids project

Verlegenheid op jonge leeftijd is heel normaal, maar extreme verlegenheid kan later problemen met zich meebrengen. We weten uit onderzoek dat deze kinderen een tot wel 6 keer zo grote kans hebben om op latere leeftijd een angststoornis te ontwikkelen.

Vindt jouw peuter of kleuter het bijvoorbeeld spannend om op nieuwe, onbekende mensen af te stappen, in het middelpunt van de belangstelling te staan of onbekende speeltoestellen te ontdekken? Dan kan het Cool Little Kids project je misschien helpen!

De programma's:
Het project bestaat uit twee eenvoudige, gratis programma's die dit verlegen of angstige gedrag aanpakken. Als je je aanmeldt voor het project, wordt je willlekeurig bij één van de twee programma's ingedeeld.

  1. Het eerste programma is een online oudertraining. In een groep van 6-8 ouders krijg je uitleg over angst en verlegen gedrag en leer je techieken om met dit gedrag om te gaan.
     
  2. Het tweede programma bestaat uit een boek met praktische opvoedtips dat je zelf in je eigen tijd kunt doorlezen.

Het onderzoek:
Vóór en op drie momenten na het volgen van het programma wordt je gevraagd om een vragenlijst in te vullen en wordt je uitgenodigd voor een online interview over de mogelijke angsten van je kind. Hiermee help je ons onderzoeken welk van de twee programma's het beste werkt in het verminderen en voorkomen van angstproblemen.

Wil je meedoen?
Ben je of ken je een ouder met een kind tussen de 2-6 jaar voor wie dit project interessant zou kunnen zijn? Meld je dan nu aan, of lees eerst meer over:

Deze website maakt gebruik van cookies.