Logo Universiteit Leiden.

nl en

Doel van Cool Little Kids

Het Cool Little Kids project helpt ouders met verlegen en teruggetrokken kinderen

Waarom dit project?

Ieder kind is wel eens bang en dat is heel normaal. Een aantal kinderen is, én blijft toch zo angstig, dat zij een angststoornis ontwikkelen. Helaas worden deze angstproblemen vaak pas laat ontdekt. Hierdoor kan het gebeuren dat een kind niet op tijd de juiste zorg ontvangt en daardoor lange tijd last heeft van deze angstproblemen.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat erg verlegen en teruggetrokken kinderen rond de leeftijd van 2-6 jaar, een tot wel 6 keer zo grote kans hebben op het ontwikkelen van angstproblemen. In Nederland zijn er helaas nog geen manieren om deze kinderen hier tegen te beschermen.

Cool Little Kids

Het doel van Cool Little Kids is om te voorkomen dat uw verlegen en/of teruggetrokken kind op latere leeftijd last krijgt van angstproblemen.

Wij bieden 2 gratis programma's aan voor ouders met verlegen/teruggetrokken kinderen in de leeftijd van 2-6 jaar. Deze programma's kunnen mogelijk angstproblemen bij uw kind voorkomen, maar zijn nog niet in Nederland onderzocht. Wij willen daarom onderzoeken hoe goed deze programma's angst en verlegenheid kunnen voorkomen en verminderen. Als de programma's goed blijken te werken, kunnen wij deze in de toekomst aan alle ouders met verlegen peuters en kleuters aanbieden. Zo kunnen angstklachten bij veel kinderen voorkomen worden.  

Samenvatting

Het doel van Cool Little Kids is om angstproblemen bij uw verlegen peuter of kleuter te voorkomen. Dit doen wij door het gratis aanbieden van 2 programma's. Door uw deelname kunnen wij onderzoeken welk programma het meest geschikt is om angst en verlegenheid bij uw kind te voorkomen en verminderen.

Deze website maakt gebruik van cookies.