Logo Universiteit Leiden.

nl en

Doel van Cool Little Kids

Het doel van het Cool Little Kids project is om ouders te helpen omgaan met het angstige en verlegen gedrag van hun kind. Dit doen wij door het aanbieden van twee gratis programma's. De onderzoekers willen vervolgens graag erachter komen hoe goed deze programma's werken.

Waarom dit project?

Ieder kind is wel eens bang of verlegen en dat is heel normaal. Toch zijn en blijven sommige kinderen angstiger dan zijn of haar leeftijdgenootjes. Dit kan op latere leeftijd voor problemen zorgen.

Verlegen en teruggetrokken peuters en kleuters hebben een wel zes keer zo grote kans op het ontwikkelen van een angststoornis. Helaas worden angstproblemen vaak pas laat ontdekt. Hierdoor kan het gebeuren dat een kind niet op tijd goede zorg ontvangt.

Doel Cool Little Kids project

Het doel van Cool Little Kids is om ouders met verlegen en angstige peuters en kleuters te helpen hun kind meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen. Zo kunnen ouders het ontstaan van angstproblemen bij hun kind voorkomen.

Belang van het onderzoek

In Nederland zijn er nog geen goed werkende programma’s voor ouders met verlegen en angstige peuters en kleuters. Daarom is het belangrijk om deze twee nieuwe programma's te onderzoeken. Het is namelijk nog niet bekend hoe goed deze programma's angst en verlegenheid kunnen voorkomen en verminderen.

Met jouw hulp kunnen de onderzoekers van de universiteit in Leiden erachter komen welk programma het beste werkt. Als de programma's goed lijken te werken, kunnen deze mogelijk op meer plekken in Nederland aangeboden worden. 

Naast dat het project jou en je kind kan helpen, help je door jouw deelname dus ook andere ouders met verlegen en/of angstige kinderen. Zo kan jij samen met de onderzoekers angstproblemen bij jouw en andere kinderen helpen voorkomen.

Hoe het onderzoek er praktisch uitziet als je je aanmeldt lees je op de pagina over het onderzoek.

Deze website maakt gebruik van cookies.