Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderzoeksteam

Achter de schermen werken er veel verschillende mensen mee aan het Cool Little Kids project en het bijbehorende onderzoek. Zie hieronder een overzicht van het onderzoeksteam.

Dagelijks team

 • Nina Komrij Promovendus

  Nina is uitvoerend onderzoeker op het onderzoeksproject en werkzaam als promovenda (AIO) aan de Universiteit Leiden. Ze is in 2020 afgestudeerd in 'Gezondheidswetenschappen' aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hier heeft ze zich gespecialiseerd in gezondheidsbevordering en de preventie van gezondheidsproblemen onder de jeugd.
   

  Meer weten over Nina? Bezoek Nina's LinkedIn pagina.

 • Leonie Vreeke Universitair docent

  Leonie is projectleider op het onderzoeksproject en werkzaam als Universitair Docent aan de Universiteit Leiden. Ze doet al jaren onderzoek naar verlegen, teruggetrokken gedrag bij peuters en kleuters en de relatie met angst problemen. In haar promotie onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft ze een vragenlijst onderzocht om dit verlegen, teruggetrokken gedrag goed te meten, en heeft ze gekeken naar de invloed van ouderlijke angst en opvoedgedrag op dit gedrag. 
   

  Meer weten over Leonie? Bezoek Leonie's LinkedIn pagina.

 • Japke is onderzoeksassistent bij het Cool Little Kids project. Ze verricht allerhande ondersteunende werkzaamheden zoals het afnemen van interviews en het onderhouden van het contact met ouders. Hiervoor werkte ze als junior onderzoeker bij het UMC Utrecht in samenwerking met de GGD Zeeland. Daar onderzocht ze screenings-methodieken die ingezet werden bij de GGD om vroegtijdig ontwikkelings- en opvoedproblemen bij gezinnen met jonge kinderen te signaleren.  

   

  Meer weten over Japke? Bezoek Japke's LinkedIn pagina.

 • Megan Soppe Student-assistent

  Megan is student-assistent bij het Cool Little Kids project. Ze is derdejaars bachelorstudent 'Psychologie' aan de Universiteit Leiden. Binnen het Cool Little Kids project assisteert ze bij de screening, het coördineren van de promotie, het afnemen van klinische interviews en uitvoeren van administratieve werkzaamheden.

  Meer weten over Megan? Bezoek Megan’s LinkedIn pagina.

Projectadviseurs

 • Michiel Westenberg Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie

  Michiel is project adviseur op het Cool Little Kids project. Hij is hoogleraar op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. In die functie heeft jarenlange expertise op het gebied van de ontwikkeling van (sociale) angst. 
   

  Meer weten over de projecten waar Michiel bij betrokken is? Bezoek de pagina van de  Social Anxiety and Specific Phobia (SASP) Research Group.

 • Mia Kösters Onderzoeker GGD Amsterdam

  Mia is projectadviseur bij het Cool Little Kids project. Ze werkt als onderzoeker voor de afdeling Gezond Leven van de GGD Amsterdam. Hier houdt ze zich bezig met onderzoek naar psychosociale gezondheid van kinderen. Ze is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit op het implementatie- en effectonderzoek naar het preventieprogramma VRIENDEN voor het Leven, een interventie tegen angst en depressie op de basisschool.

   

  Meer weten over Mia? Bezoek Mia’s LinkedIn pagina.

 • Frederike Scheper Kinder- en jeugdpsychiater / IMH specialist MOC 't Kabouterhuis

  Frederike is projectadviseur bij het Cool Little Kids project. Ze werkt als kinder- en jeugdpsychiater/ IMH-specialist DAIMH bij MOC ’t Kabouterhuis, waar zij zich inzet voor Infant and Early Childhood Mental Health. In 2018 is ze gepromoveerd op onderzoek naar temperament, geïnhibeerd gehechtheidsgedrag en sociaal ontremd contact bij jonge kinderen in relatie tot emotionele- en gedragsproblemen.

   

  Meer weten over Frederike? Bezoek Frederike's LinkedIn pagina.

Huidige betrokken studenten

 • Hilke Linnartz Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Hilke Linnartz is een master student 'Child and Adolescent Psychology'. Bij Cool Little Kids observeert zij oudertrainingen, helpt ze met het afnemen van interviews, promotie en het verwerken van de onderzoeksdata. Haar achtergrond is in training en noodhulpverlening.

   

  Voor haar studie onderzoekt ze de relatie tussen gedragsinhibitie en de kwaliteit van leven van kinderen; ze wilt ontdekken welke factoren bijdragen aan hun welzijn en veerkracht.

 • Romy Leltz Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Romy Leltz (24 jaar) is een masterstudent ‘Child and Adolescent Psychology’ aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie heeft ze een passie ontdekt om kinderen te helpen wanneer zij problemen ervaren, maar ook om hen te helpen voordat zij deze problemen gaan ervaren. Daarom heeft zij gekozen voor het Cool Little Kids project, waarbij zij helpt met het promoten van het project, het uitvoeren van de klinische interviews en het verwerken van de data.

 • Lara Pigmans Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Lara Pigmans is een masterstudent ‘Child and Adolescent Psychology’. Zij heeft voor deze richting gekozen omdat zij het een mooi idee vindt dat problemen bij kinderen voorkomen kunnen worden door de juiste hulp te bieden. Dit sluit dan ook aan bij het Cool Little Kids project. Binnen dit project helpt zij mee met de dataverwerking, het afnemen van interviews en de promotie.

 • Anouk Sierat Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Anouk Sierat (22 jaar) is een masterstudent ‘Child and Adolescent Psychology’ aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar bachelor Psychologie merkte ze dat haar interesse voor kinderen en psychologie perfect te combineren viel in deze master.

  Om eindelijk echt wat praktijk ervaring op te doen heeft ze gekozen om mee te werken aan het Cool Little Kids project. Ze zet zich onder andere in voor de promotie van het project, het afnemen van klinische interviews en het verwerken daarvan. Ook zal ze haar masterscriptie schrijven over het project.

   

 • Fenna Hellegers Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Fenna Hellegers (23 jaar) oud is een masterstudent ‘Clinical Child and Adolescent Psychology’ aan de Universiteit Leiden. Ze is onder anderen betrokken bij het observeren van de Cool Little Kids training en het uitvoeren van klinische angstinterviews met ouders. Ook schrijft ze haar scriptie bij het project. 

 • Rosa Merbis Masterstudent School Psychology

  Rosa Merbis (23 jaar) is een masterstudent 'School Psychology' aan de Universiteit Leiden. Haar interese ligt bij de ontwikkeling van kinderen, daarom dat ze betrokken is bij het Cool Little Kids project. Binnen het project schrijft Rosa mee onder anderen mee aan de nieuwsbrief, voert ze klinische angstinterviews uit bij ouders en observeert ze ook één van de Cool Little Kids trainingen. Ook schrijft ze haar scriptie binnen het project.

 • Ilse Rynja Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Ilse Rynja (23 jaar) is een masterstudent Child and Adolescent Psychology aan de Universiteit Leiden. Ze helpt onder andere mee met het schijven van de nieuwsbrief, het observeren van de Cool Little Kids oudertraining en het uitvoeren van klinische angstinterviews met ouders. Ook schrijft ze haar scriptie binnen dit project.

Betrokken studenten in het verleden

 • Linde Voorend Student-assistent

  Linde was student-assistent bij het Cool Little Kids project. Ze heeft een achtergrond in 'Culturele Antropologie' en is in 2021 afgestudeerd aan de master ‘Visual Ethnography’. Voor deze master heeft ze onderzoek gedaan naar hoe rolstoelgebruikers hun lichaam, seksualiteit en relaties ervaren in de Nederlandse samenleving. Ze houdt zich bezig met de combinatie van film en antropologie en probeert het gat tussen de academische wereld en de samenleving hiermee te verkleinen.

  Meer weten over Linde? Bezoek Linde’s LinkedIn pagina.

 • Danique van Stigt Masterstudent Child and Adolescent Psychology

  Danique is een masterstudent 'Child and Adolescent Psychology' aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar premaster heeft zij eerder onderzoek gedaan naar geremd en teruggetrokken gedrag in relatie tot het zelfvertrouwen, als risicofactor voor het ontwikkelen van sociale angsten.

   

  Danique schreef haar thesis over een sub-onderwerp van het onderzoeksproject. In haar thesis onderzocht ze of er een relatie is tussen slaapproblemen en teruggetrokken en geremd gedrag bij kleuters en hoe dit verschilt tussen meisjes en jongens.

 • Laura Slewe Masterstudent School Psychology

  Laura is een masterstudent 'School Psychology' aan de Universiteit Leiden. Ze heeft in 2021 haar bachelorsdiploma Psychologie behaald, eveneens aan de Universiteit Leiden. In haar bachelor scriptie heeft ze onderzoek gedaan naar de invloed van sociale media op jongeren.

   

  Tijdens haar scriptie hield Laura zich bezig met het onderzoeken van de relatie tussen opvoedingsbelasting en teruggetrokken gedrag bij kinderen. Daarnaast onderzocht ze of de COVID-19 pandemie de mate van teruggetrokken gedrag beïnvloed.

 • Britt Pet Bachelorstudent Psychologie

  Britt zit in haar derde jaar van de bachelor 'Psychologie' en is nu bezig met het uitvoeren van haar bachelorproject. Hierin onderzoekt ze de relatie tussen gedragsinhibitie en buikpijnklachten in kinderen. Hierbij kijkt ze ook naar de verschillen tussen jongens en meisjes en tussen 5 en 10-jarigen.

  In het Cool Little Kids project assisteerde ze bij allerlei verschillende taken, zoals het promoten van het project, het verwerken van de klinische interviews en het helpen van anderen waar dat kan.

 • Vyviana Bernadina Bachelorstudent Psychologie

  Vyviana Bernardina was een derdejaars bachelorstudent 'Psychologie' aan de Universiteit Leiden. Haar grootste passie zit bij het werken met kinderen. Het is daarom dat zij voor het afronden van haar bachelor had gekozen om mee te doen aan het Cool Little Kids project.

   

  Ze deed onderzoek naar de relatie tussen angstig en verlegen kinderen en ervaren slaapproblemen bij kinderen. Daarnaast deed ze binnen het project nog allerlei verschillende taken zoals promotiewerk en het transcriberen van interviews. 

 • Lisanne van der Velden Research masterstudent Clinical and Health Psychology

  Lisanne van der Velden was een research masterstudent in 'Clinical and Health Psychology' aan de Universiteit Leiden. Na het afronden van haar bachelor Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam besloot ze haar passie voor de combinatie van klinische psychologie en onderzoek achterna te gaan in Leiden.

   

  Tijdens haar master vervulde ze één van haar keuzevakken in door te assisteren bij het Cool Little Kids project. Voor dit project onderzoekt zij non-response van ouders, zodat de training uiteindelijk terecht kan komen bij zoveel mogelijk ouders die daar baat bij hebben.

 • Aliaa Adi Research masterstudent Clinical and Health Psychology

  Aliaa Adi was een research masterstudent 'Clinical and Health Psychology' aan de Universiteit Leiden. Met een bijzondere passie voor onderzoek, koos ze om als keuzevak extra onderzoekservaring op te doen bij Cool Little Kids. Ze richtte zich met name op de procesevaluatie, als haar eigen onderdeel van het grotere project.

Deze website maakt gebruik van cookies.