Logo Universiteit Leiden.

nl en

De programma's

In het project kunt u deelnemen aan een van onze twee gratis programma's. Beide programma's zijn volledig bedoeld voor de ouders/verzorgers. Welk programma u krijgt wordt willekeurig bepaald.

Programma A: een oudertraining

Het eerste programma bestaat uit een ‘oudertraining’. In deze training krijgt u uitleg over angst en verlegen gedrag en leert u technieken om dit bij uw kind te kunnen verminderen en/of voorkomen. U kunt deze technieken onder begeleiding oefenen. De training wordt gegeven door getrainde professionals die dagelijks werkzaam zijn met kinderen en ouders.

Praktische informatie

  • De training bestaat uit 6 sessies van elk ongeveer 90 minuten. De eerste 4 sessies vinden wekelijks plaats. De 5e sessie vindt na 2 weken plaats en de laatste sessie vindt een maand daarna plaats.
     
  • De training wordt gegeven in groepen van ongeveer 6 tot 8 ouders. U kunt als ouderpaar naar de training komen, of alleen.
     
  • Op dit moment wordt de training gegeven op een locatie Amsterdam en Den Haag. Indien de overheidsmaatregelen i.v.m. Corona het niet toestaan om de training op locatie te geven zal deze online plaatsvinden.
     
  • Er is eventueel gratis kinderopvang voor tijdens de training.

 

Programma B: een boek met algemene opvoedingstips

Het tweede programma bestaat uit een boek met algemene opvoedingstips. U krijgt dit boek thuisgestuurd en kunt dit op uw eigen tempo doorlezen.

Het boek behandelt verschillende onderwerpen die u en uw kind kan helpen. Bijvoorbeeld hoe u het beste kunt omgaan met de gevoelens van uw kind, hoe u uw kind het beste kunt belonen voor goed gedrag en hoe u het beste met uw kind kunt praten. Bij elk onderwerpen worden er praktische tips besproken die u zelf kunt toepassen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.