Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wat bieden wij?

Taalcursussen met open inschrijving

Taalcursussen, groepscursussen, Taaltraining op Maat en zelfstudie-onderwijs georganiseerd door het Academisch Talencentrum.
Lees verder

Taaltraining op maat

Bij het Academisch Talencentrum bestaat de mogelijkheid om voor praktisch elke taal een Taaltraining op Maat te volgen. De duur en inhoud van de cursus worden op basis van een intakeformulier en/of intakegesprek geheel afgestemd op uw wensen. De cursussen kunnen individueel worden aangevraagd of in groepsverband. Indien gewenst kan een cursus in-company plaatsvinden.
Lees verder

Taalcoaching

Tijdens het werk krijgen steeds meer mensen te maken met het gebruik van Engels of andere vreemde talen: een presentatie, lezing of college, een e-mail, een notitie of subsidieaanvraag. Soms leidt dit tot knelpunten en onzekerheid. Het Academisch Talencentrum kan hierbij op twee manieren gerichte ondersteuning bieden: via een taalcoachingstraject, waarbij aan de hand van voorbeelden uit de werksituatie aan verbetering van specifieke taalvaardigheden wordt gewerkt of via incidentele coaching, die gericht is op praktische ondersteuning in een concrete situatie.
Lees verder

Acculturatiecursussen

Acculturatiecursussen zijn bedoeld voor personen die met of zonder gezin beroepshalve voor lange of korte tijd in het buitenland zullen verblijven en voor buitenlanders die in Nederland komen wonen en werken. Voor kinderen vanaf zes jaar biedt het Academisch Talencentrum aparte cursussen aan.
Lees verder

Vertalingen en tekstcorrecties

Het Academisch Talencentrum verzorgt vertaaldiensten en tekstcorrecties voor Nederlands en Engels.
Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie