Logo Universiteit Leiden.

nl en

Spaans 8 Plus

Taal
Spaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
B2.1
Doelniveau
B2
Startdata
September, februari
Instructietaal
Spaans
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Cursusbeschrijving

De cursus 8 Plus is een cursus voor kleine groepen van maximaal 6 personen. Dit betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding van de cursisten. 
Spaans 8 is een cursus voor gevorderden: de voertaal is uitsluitend Spaans. Tijdens de lessen wordt speciaal aandacht besteed aan precisie in de spreekvaardigheid. De cursisten houden presentaties en er worden verschillende onderwerpen uit de Spaanstalige wereld onder de aandacht gebracht. Er wordt o.a. gewerkt in tweetallen en discussies binnen de groep nemen een belangrijke plaats in. Voorts wordt waar nodig grondig ingegaan op de grammatica. Binnen de cursus is ook ruimte voor schrijfvaardigheid, maar de focus zal voornamelijk op de spreekvaardigheid liggen.
Tenslotte biedt het tekstboek een grote variatie aan leesteksten over sociale en culturele aspecten van de Spaanstalige wereld. Hierbij zal tevens worden gewerkt met ‘online- opdrachten’, waaronder het bespreken van het nieuws en de actualiteit in de Spaanstalige wereld.

Cursusmateriaal

  • Aula internacional 5 Nueva Edicion libro del alumno/de ejercicios. Corpas e.a., Intertaal. ISBN 9788415846802. Hoofdstuk 1 t/m 3.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Voor deze cursus is een kennis van de taal vereist. Cursisten die bij het Talencentrum het certificaat van Spaans 7 behaald hebben, kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een computertoets. Men kan de toets op het Talencentrum afleggen of downloaden en thuis maken.

Overige informatie

  • Het minimum aantal deelnemers voor deze cursus is 3, het maximum 6.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.