Logo Universiteit Leiden.

nl en

Koreaans 3

Taal
Koreaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1
Doelniveau
A2.1
Startdata
September, februari
Instructietaal
Koreaans/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Koreaans 3 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Koreaans 2 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (A1.2) hebben. Deelnemers die de cursus hebben afgerond kunnen een conversatie over een alledaags onderwerp voeren, zoals over hobbies, gezondheid. Ook is men in staat opschriften en korte teksten te begrijpen.

Voor de cursus Koreaans 3 is voorkennis van de taal vereist. Alle vaardigheden komen aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woordenschat en grammatica. Aan de hand van praktijksituaties wordt zowel informeel als zakelijk taalgebruik geoefend. Daarnaast komen de samenleving en cultuur aan bod. Per les dient u rekening te houden met huiswerk en voorbereidingstijd van ongeveer drie uur. 

Men bereikt niveau A2.1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen.   
Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Sogang Korean COMPACT SERIES 1. Student’s Book. Seoul: Sogang University Press. ISBN 9788992491709. Unit 8 – 14 (pag. 124-179). 
  • Sogang Korean COMPACT SERIES 1. Work Book. Seoul: Sogang University Press. ISBN 9791161630021.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

De cursusboeken zijn verkrijgbaar bij verschillende leveranciers, waarvan sommigen in het buitenland (verzending naar Nederland mogelijk). De boeken zijn ook verkrijgbaar bij bol.com.

Indien u de cursus Koreaans 1, 2 of 3 wilt volgen en de boeken nog niet hebt, is het aan te raden tijdig te bestellen i.v.m. levertijd. Het cursusboek Sogang Korean Compact Series 1 kan worden gebruikt voor de cursussen Koreaans 1, 2, en 3.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. 

Deelnemers die de cursus Koreaans 2 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich inschrijven. Een basiskennis van het Engels is vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 12.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.