Logo Universiteit Leiden.

nl en

Geurbeleving

Datum
zaterdag 13 juli 2024 - zondag 1 december 2024
Toelichting
De Geurbeleving is open van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00 uur en is gratis bij een bezoek aan de Hortus.
Bezoekadres
Hortus Botanicus
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht

- Ontdek de rol van geur in de natuur

Waarom ruiken bloemen vaak zo heerlijk? En sommige andere planten juist heel afschuwelijk? Kom het ruiken, bekijken en ontdekken in het bezoekerscentrum in de Oude Sterrewacht. Geschikt voor kinderen en volwassen van 7 tot 99 jaar. De Geurbeleving is open van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00 uur en is gratis bij een bezoek aan de Hortus.

In de Geurbeleving staat de rol van geur in de natuur centraal. Aan de hand van onder andere enkele van onze kroonjuwelen, zoals de Amorphophallus of penisplant, leer je wat de verschillende functies van geur zijn. Zo schrikken bepaalde planten die aantrekkelijk ruiken voor de mens insecten juist af. Na een bezoek aan de Geurbeleving loop je met een nieuwe blik (en neus!) door de tuinen en kassen. De Geurbeleving is onderdeel van het geurjaar va de Hortus.

Geurworkshop
Bij de Geurbeleving kan je in het Geuratelier een Geurworkshop volgen. Vooraf aanmelden is nodig. Meer informatie en aanmelden.

Geur in de ruimte
In het bezoekerscentrum is ook aandacht voor geuren uit het heelal.

Oude Sterrewacht
De Geurbeleving is een initiatief van de Hortus en Sterrewacht Leiden, het sterrenkundig instituut van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden, die samen programma’s maken voor het bezoekerscentrum.

Deze website maakt gebruik van cookies.