Logo Universiteit Leiden.

nl en

Weekend van de wetenschap

Datum
zaterdag 1 oktober 2022
Tijd
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Ter gelegenheid van het weekend van de wetenschap kan je gratis op bezoek bij onze tentoonstelling in de Oude Sterrewacht! Normaal verkopen we kaartjes voor onze tentoonstelling More-than-Planet, maar op 1 oktober mag iedereen gratis komen kijken.

Bij More-than-Planet staat de volgende vraag centraal: hoe verbeelden we onze planeet? Verken deze vraag bij deze kunst-wetenschap tentoonstelling over de impact van de mensheid op onze planeet. De tentoonstelling bestaat uit vijf audiovisuele kunstwerken van internationaal vooraanstaande kunstenaars. Wat deze werken gemeen hebben is dat ze commentaar geven op hoe onze ervaringen en vooroordelen bepalen hoe we naar onze planeet kijken. We kijken kritisch naar het evenwicht tussen mens en milieu, tussen technologie en de menselijke ervaring, en tussen satellieten en de Aarde die we daarmee observeren.

Bij More-than-Planet staan vijf kunstwerken centraal

Lees meer over de werken en de kunstenaars

Voor €8 euro kan je nog steeds een rondleiding krijgen van een student sterrenkunde. Tijdens deze rondleiding bezoek je zelfs één van onze historische telescopen! De rondleidingen beginnen om:

  • 11:30-12:30 (Nederlands)
  • 13:00-14:00 (Nederlands)
  • 14:30-15:30 (Engels)
  • 16:00-17:00 (Engels)

Je hoeft niet te reserveren voor een rondleiding. Bij de receptie kan je ter plekke een kaartje voor een rondleiding kopen. Er kunnen maximaal 15 mensen mee met een rondleiding dus wees op tijd als je zeker wil zijn van een plekje!

Let op: je komt bij de Oude Sterrewacht via de Hortus Botanicus. Voor de Hortus is een apart kaartje vereist. Klik hier voor meer informatie over de Hortus.

Deze website maakt gebruik van cookies.