Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nacht van Ontdekkingen

Datum
zaterdag 21 september 2019 - zondag 22 september 2019
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

De Nacht van Ontdekkingen laat je het licht zien

De Nacht van Ontdekkingen speelt dit jaar met licht en donker. Tientallen wetenschappers van alle faculteiten van de Universiteit Leiden buigen zich samen met theatermakers, kunstenaars en muzikanten over dit thema. Een avond lang nemen ze je mee in hun verwondering en werpen ze licht op onverwachte ontdekkingen. Hoe ontdekte Leidse astronomen onlangs bijvoorbeeld wel driehonderdduizend nieuwe sterrenstelsels? Waarom is het zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dat ze buiten in de zon spelen? Hoe ziet het Dark Web er eigenlijk uit? En waarom is een donkere slaapkamer beter als je af wilt vallen?

Ga tijdens de Nacht van Ontdekkingen mee op excursie door Leidse binnenstad, volg een debat in de Oude UB, luister naar lezingen in het Academiegebouw en geniet van de muziek en de vele acts in de Hortus. Kortom, duik in de Nacht en laat je verlichten…

De Oude Sterrewacht doet ook mee aan de Nacht van Ontdekkingen met vele leuke activiteiten. Voor meer informatie over dit evenement en kaartjes klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.