Logo Universiteit Leiden.

nl en

Landelijke Sterrenkijkdagen

Datum
zaterdag 16 maart 2019 - zondag 17 maart 2019
Toelichting
Toegang is gratis. Parkeren op het terrein is niet mogelijk.
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

In het weekend van 16 en 17 maart is de Oude Sterrewacht extra lang geopend voor de Landelijke Sterrenkijkdagen. Zaterdag van 14:00 tot 23:00 en zondag van 14:00 tot 22:00 kunnen bezoekers van een aantal activiteiten genieten.

Uiteraard is het gedurende het weekend (als het weer meezit) mogelijk om door de historische telescopen te kijken. Hieronder zijn een drietal foto's gemaakt door deze telescopen te zien. Als het overdag zonnig is, zal geprobeerd worden om met de heliostaat zonnevlekken waar te nemen. 

Verder is er een lichtlab, waar verschillende projecten over licht worden tentoongesteld, een mobiel planetarium en een boekenstand. Ook is er gelegenheid tot vragen stellen aan sterrenkundigen. Voor de allerjongsten worden er speciale activiteiten georganiseerd in een gezellige knutselhoek waar ook een tekenwedstrijd wordt gehouden.

De Landelijke Sterrenkijkdagen worden georganiseerd door een samenwerking tussen verschillende verenigingen die actief zijn bij de Oude Sterrewacht. Deze zijn: de Werkgroep Leidse Sterrewacht, de Jeugdwerkgroep, studievereniging Kaiser en de Leidse Weer en Sterrenkunde Kring. 

Deze website maakt gebruik van cookies.