Logo Universiteit Leiden.

nl en

Aanmelden

Voor de colleges die hieronder staan, kunt u inschrijven. Er volgen nog enkele activiteiten in augustus. Vanaf eind mei, begin juni verschijnen hieronder ook de collegereeksen van september tm november 2024.

Wanneer u problemen ondervindt, kunt u een mail aan HOVO sturen met de naam van de collegereeks, uw naam en geboortedatum. Wie eerder colleges van HOVO volgden kunnen we dan eenvoudig inschrijven. Anderen zullen we terugbellen om meer informatie. Als de inschrijving is gelukt ontvangt u van de universiteit een factuur per mail.

Bent u 50 jaar of ouder, dan kunt u kiezen uit de onderstaande formulieren.
Bent u jonger, kijk dan onder Voorwaarden en procedure.

Reguliere aanmeldingsformulieren

Deze reguliere formulieren bieden de mogelijkheid direct te betalen via Ideal, credit card of nadat u van de universiteit een factuur heeft ontvangen. 

U ontvangt na verzending van een ingevuld formulier een bevestiging, zodat u kunt controleren of de aanmelding is verwerkt.

Mei 2024

Paestum, stad van Griekse godinnen - prof. dr. Ruurd Halbertsma e.a.

Romeinen en christenen in de eerste drie eeuwen - dr. Henk Singor

Augustus 2024

Pianosonates van Mozart - Marcel Worms

(Er volgen nog enkele activiteiten in deze maand.)

Opnames nog zichtbaar tot 1 juli 2024

Reis om de wereld: van Amerika tot Japan - dr. Kathleen Nieuwenhuisen
Deze colleges waren online via Zoom. 

Geschiedenis van Cyprus - dr. Patrick Gouw
Deze colleges waren online via Zoom.

Zwarte gaten - prof. dr. Jan-Willem van Holten e.a.
Dit is een registratie van de livestreams van het college in de zaal.

Overige aanmeldingsformulieren

HOVO-deelnemers kunnen voor 795 euro een HOVO-fan-pas kopen die geldig is voor een half jaar. Deze pas biedt toegang tot maximaal 6 collegereeksen naar keuze. U dient wel een plaats te reserveren bij deze reeksen.

Wie aan 6 collegereeksen per half jaar niet genoeg heeft, kan voor meer colleges inschrijven voor de helft van de prijs.

>Aanmeldingsformulier voor de fanpas

Met behulp van onderstaand formulier kunt u u aanmelden voor één van de collegereeksen die in bovenstaande lijst staan. Het formulier is bedoeld voor mensen met een inkomen rond het sociale minimum die in aanmerking willen komen voor een korting van 50%. 

>Aanmeldingsformulier en verzoek om korting

U dient dit gestandaardiseerde verzoek om korting uit te printen en ingevuld en ondertekend te versturen, vergezeld van kopieën van de gevraagde bewijzen, ten laatste drie weken voor aanvang van de cursus. Op grond van de gevraagde informatie over uw inkomen en vaste lasten besluit HOVO vervolgens of u voor korting in aanmerking komt.
De korting kan slechts gelden voor één collegereeks per semester. Korting op de kosten van excursies, reizen, boeken e.d. is niet mogelijk.
Dit formulier geeft geen mogelijkheid online te betalen: u ontvangt een factuur.

Het bedrag van de bon kunt u aangeven op het formulier, maar het minimum is 40 euro. U kunt de bon naar uw adres laten sturen of afhalen. U kunt ook het adres opgeven van de persoon aan wie u de bon wilt laten sturen. Bovendien kunt u een korte tekst op de bon laten zetten. Lees meer over de bon en het inwisselen ervan.

Formulier voor het bestellen van een cadeaubon

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.