Logo Universiteit Leiden.

nl en
(c) - Marc de Haan

Voorwaarden en procedure

Voorwaarden

Er zijn nauwelijks voorwaarden om u in te schrijven voor HOVO-colleges. De inschrijving staat open voor iedereen die 50 jaar is of ouder.

Inschrijvingsprocedure

Wanneer de inschrijving geopend is, kunt u zich inschrijven via aanmeldingsformulieren onderaan de betreffende cursusbeschrijving. Deze verschijnen voor het najaarsprogramma rond 1 juni, en voor het voorjaarsprogramma rond 1 december. Het aanmeldingsformulier stelt u in staat online voor de colleges te betalen via credit card of iDEAL, of te kiezen voor de toezending van een factuur.

U kunt uiteraard ook gebruik maken van het aanmeldingsformulier in de studiegids, of het bureau u een formulier laten toesturen. In dat geval ontvangt u uiteraard een factuur. 

Inschrijving in een collegeserie vindt plaats in volgorde van binnenkomst van het aanmeldingsformulier. U ontvangt een bevestiging wanneer uw formulier is ontvangen. Eén of twee weken voor aanvang van de colleges krijgt u een mail met informatie voor deelnemers. In de mail wordt de definitieve locatie van de colleges gemeld.  (Wie geen mailadres heeft, krijgt uiteraard een brief toegestuurd met deze informatie.)  Een lijst van deelnemers krijgt u op het eerste college.

Sluiting inschrijving

Gewoonlijk kunt u zich voor de HOVO-series nog aanmelden tot op het eerste college. Maar voor onderdelen die HOVO door derden laat organiseren (reizen, excursies, concerten, e.d.) kunnen we niet zo soepel zijn. Voor reizen geldt doorgaans dat men zich kan inschrijven tot uiterlijk twee maanden voor vertrek. Voor excursies is deze termijn gewoonlijk 10 dagen.

Problemen?

Mocht u problemen ondervinden met online inschrijven, mail ons bureau hovo@sea.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.