Logo Universiteit Leiden.

nl en

Waarom is een kipfilet wit en een biefstuk rood?

Locatie
op school
Taal
Nederlands
Lesduur
1 lesuur (50 min.)
Interesse(s)
gezondheid
Docent
Annemieke Aartsma-Rus  (Professor)

In deze gastles wordt uitleg gegeven over spieren: hoe werken ze? Hoe zijn ze opgebouwd? Vlees is ook spier: waarom zijn sommige stukken vlees wit en andere rood? Zijn onze spieren ook wit en rood? Heeft dit gevolg voor onze sportprestaties? Wat gebeurt er met spieren als je een spierziekte hebt, zoals bijvoorbeeld Duchenne spierdystrofie?

Voorbereiding op deze gastles voor de leerlingen:
Waarvoor gebruik je je spieren allemaal? Bij Duchenne spierdystrofie verliezen patiƫnten een voor een hun spierfunctie. Welke spierfunctie wil jij niet verliezen?

Let op:
Deze gastles moet ruim van tevoren aangevraagd worden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie