Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wie zijn wij

Het onderzoek ‘Expeditie Binnenwereld’ richt zich op jongeren tussen de 9 en 14 jaar en hun gedachten, gevoelens, ervaringen, dromen, uitdagingen en talenten. We willen jongeren handvatten meegeven om hun eigen binnenwereld te verkennen.

Dietsje Jolles, Rachel Plak en Kiki Zanolie werken als sociaal wetenschappers samen aan het project Expeditie Binnenwereld. Foto door Suédy Mauricio.
Dietsje Jolles, Rachel Plak en Kiki Zanolie werken als sociaal wetenschappers samen aan het project Expeditie Binnenwereld. Foto door Suédy Mauricio.

"De onderzoekers van Expeditie Binnenwereld doen onderzoek naar hoe jongeren opgroeien en zich ontwikkelen." 

Expeditie Binnenwereld is een samenwerking tussen onderzoekers van het Instituut Pedagogische Wetenschappen en het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden. Daarnaast werken deze wetenschappers samen met de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en de TU Delft. 

Onderzoeksteam

Als je meedoet aan het onderzoek, kun je verschillende mensen tegenkomen: 

Dietsje Jolles
Dietsje Jolles

Dietsje Jolles

Universitair hoofddocent Instituut Pedagogische Wetenschappen

"Toen ik klein was, wilde ik altijd detective worden. Maar in plaats daarvan werd ik wetenschapper. Gelukkig lijkt wetenschapper zijn een beetje op detective zijn. Mijn speurwerk richt zich op de wonderbaarlijke werking van de hersenen en hoe de hersenen zich ontwikkelen. Ik hoop dat mijn onderzoek nieuwe inzichten zal opleveren die kinderen en jongeren kunnen helpen om beter te leren en hun talenten verder te ontwikkelen."

Meer over Dietsje Jolles ››

Rachel Plak
Rachel Plak

Rachel Plak

Universitair docent Instituut Pedagogische Wetenschappen

"Wist je dat iedereen elke dag te maken heeft met wetenschap? Dat gaat niet alleen over de technologie die je gebruikt, of maar ook kan wetenschap gaan over opgroeien, over je gedachten en over omgaan met anderen. Hoe jongeren opgroeien en wat daarin lastig kan zijn, vind ik belangrijk om meer over te weten om jongeren zo beter te kunnen helpen. Ik onderzoek de binnenwereld graag samen mét jongeren; zij zijn namelijk de échte experts. Zullen we samen meer te weten komen over de binnenwereld?"

Meer over Rachel Plak ››

Kiki Zanolie
Kiki Zanolie

Kiki Zanolie

Universitair hoofddocent Instituut Psychologie

"Als jong meisje wilde ik graag lerares worden of schrijfster. Ik schreef vaak verhaaltjes over kabouters die op avontuur gingen in het grote bos. Maar ik was ook altijd heel nieuwsgierig en wilde van alles weten. Nu kan ik als onderzoeker eigenlijk al die talenten gebruiken. Ik geniet vooral van de interactie met jongeren, om te leren van hun inzichten en daar over te schrijven. In mijn onderzoek hoop ik te leren over hoe we het beste jongeren kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van hun talenten."

Meer over Kiki Zanolie ››

Kelly Gort
Kelly Gort

Kelly Gort

Onderzoeksassistent

Door onderzoek te doen leer ik meer over hoe de binnenwereld van jonge adolescenten in elkaar zit. We leren hoe ze nadenken over de binnenwereld en wat ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Het leukste vind ik dat ik niet alleen onderzoek doe naar de binnenwereld, maar ook lessen mag geven aan jonge adolescenten over de binnenwereld. Op deze manier leren ze zelf ook meer over hun eigen binnenwereld. "

Meer over Kelly Gort ››

Deze website maakt gebruik van cookies.