Logo Universiteit Leiden.

nl en

Het onderzoek

De onderzoekers willen erachter komen hoe goed de programma's angst en verlegenheid bij jouw kind kunnen voorkomen en verminderen. Met jouw deelname aan het Cool Little Kids project draag je bij aan dit onderzoek. Als je je aanmeldt betekent dat het volgende:

Hieronder staat in 4 stappen uitgelegd hoe het onderzoek binnen het project zal worden uitgevoerd:

Stap 1

Je meldt je aan via het aanmeldformulier op deze website. Je ontvangt van de onderzoekers dan per mail een informatiebrief, een korte vragenlijst en een toestemmingsformulier. Als je besluit om deel te nemen aan het project, vul je als eerste deze formulieren in. 

Stap 2

Met de informatie uit de door jou ingevulde vragenlijst, gaan de onderzoekers na of jouw kind mogelijk gevoelig is voor het ontwikkelen van angstproblemen. Als dit zo lijkt te zijn, sturen zij je nog en vragenlijst toe. Ook zul je uitgenodigd worden voor een online interview over de (mogelijke) angsten van uw kind.

Stap 3

Nadat wij de tweede vragenlijst van je hebben ontvangen, wordt je willekeurig bij één van de programma's ingedeeld. Het hangt af van het toeval welk programma je krijgt aangeboden. Wij en jij zelf hebben hier helaas geen invloed op.

Stap 4

Na het volgen van het programma nemen de onderzoekers nog op drie momenten contact met je op. Zij zullen je dan weer uitnodigen voor een interview en je een vragenlijst toesturen. Dit is ongeveer:

  • 10 weken,
  • 8 maanden,
  • en 14 maanden nadat je gestart bent met het programma.

Het invullen van de vragenlijst en het interview is erg belangrijk voor de onderzoekers. Met deze informatie kunnen zij vaststellen hoe goed programma's werken bij de kinderen van de ouders die hebben meegedaan.

Wat als je beide programma's wilt volgen?

Na afloop van uw deelname aan het project kunt je contact met ons opnemen als je toegang wilt tot het programma waarvoor je niet bent ingedeeld. 

Wat wordt er met mijn gegevens gedaan?

De gegevens die wij over jou en je kind worden verzamelen, worden strikt vertrouwelijk behandeld. Alleen het onderzoeksteam mag deze gegevens inzien. Deze personen mogen de gegevens gebruiken voor dit onderzoek, maar zij mogen deze gegevens alleen bekend maken zonder daarbij jouw naam of andere persoonlijke gegevens te vermelden. Jouw identiteit blijft altijd geheim. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat wij jouw gegevens met andere organisaties zullen delen.

Deze website maakt gebruik van cookies.