Logo Universiteit Leiden.

nl en

Organisatie

De Young Academy Leiden heeft een bestuur bestaande uit een voorzitter en een vicevoorzitter. Daarnaast wordt de YAL ondersteund door een projectmanager en een student-assistent.

De missie van de Young Academy Leiden draait om vier groepen: community & communicatie, interdisciplinariteit, wetenschap & onderwijsbeleid en outreach. Community & communicatie fungeert als een koepel die – naast de eigen activiteiten – met alle drie de werkgroepen werkt aan de community- en communicatiegerelateerde aspecten van hun activiteiten. Deze groep richt zich specifiek op communicatie met de early-career community, het ontwikkelen van het YAL bulletin, het organiseren van interfacultaire evenementen en omvat de redactiecommissie van de blog Voices of Young Academics.

Als aanvulling op deze activiteiten richt de outreach-groep zich op ECR-outreach naar de samenleving als geheel. Interdisciplinariteit gaat interdisciplinaire uitdagingen in onderwijs en onderzoek aan en brengt ECR's samen in de seizoenen van interdisciplinariteit. Ten slotte faciliteert het wetenschaps- en onderwijsbeleid beleidsgerelateerde activiteiten, zoals het publiceren van position papers, deelname aan universiteitsbrede commissies en discussies en het organiseren van beleidsgerelateerde evenementen.

De groepen werken nauw met elkaar samen en met de missie van YAL in het achterhoofd. YAL-leden nemen actief deel aan een of meer van de werkgroepen

Bestuur

Sarah Giest en Julia Cramer zijn respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter.

De YAL draagt bij aan de ontwikkeling van academisch leiderschap. Een functie in het bestuur van de YAL biedt een kans om ervaring op te doen met leiderschap in een academische omgeving. De functies van voorzitter en vicevoorzitter rouleren onder YAL-leden. De voorzitter en vicevoorzitter treden in afwisselende jaren af om de continuïteit te bevorderen. Tom Louwerse en Helen Pluut zijn voormalig voorzitter van de YAL. 

Ondersteuning

YAL wordt ondersteund door Cathelijn Waaijer (projectmanager) en Amber Rostamkhan (student-assistent).
 
Cathelijn is beleidsadviseur Institutional Research en HRM bij de directie Bedrijfsvoering van het Bestuursbureau. Zij vormt een link tussen de YAL en het Bestuursbureau, beheert de financiën van YAL en ondersteunt de YAL in diverse andere werkzaamheden.
 
Amber Rostamkhan is een derdejaars bestuurskundestudent. Zij ondersteunt de YAL door het onderhouden van de website, het organiseren van (online) evenementen en het uitvoeren van communicatiewerkzaamheden voor de YAL.
Deze website maakt gebruik van cookies.