Logo Universiteit Leiden.

nl en

Zweeds 4

In deze cursus komen alle vaardigheden aan bod: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Er wordt ook aandacht besteed aan de grammatica, uitspraak en woordenschatverwerving. De cursus is praktisch van aard: gericht op het gebruik van de taal. De cursisten leren het specifieke taalgebruik dat ze nodig hebben om zonder problemen te kunnen communiceren over onderwerpen uit het dagelijkse leven.

Taal
Zweeds
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A2
Doelniveau
B1
Startdata
September, februari
Instructietaal
Zweeds/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken; en gelden de volgende vereisten:

Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Zweeds 4 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Zweeds 3 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (A2) hebben. Vanaf het begin wordt er in de les in het Zweeds gecommuniceerd. Cursisten worden getraind in het spreken en schrijven over vertrouwde situaties zoals werk, opleiding, studie en de eigen leefsituatie. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van het land waarin de taal wordt gesproken.

Na het volgen van deze cursus is men in staat duidelijke teksten te lezen en te begrijpen en eenvoudige teksten te schrijven over vertrouwde onderwerpen (werk, studie, vrije tijd). Men kan zich mondeling redden en eenvoudige conversaties voeren en ervaringen en gebeurtenissen beschrijven.
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal.

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats.
Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Levy Scherrer, P. en Karl Lindemalm, Rivstart Textbok B1 + B2. Hoofdstuk 1 t/m 6. Natur&Kultur. ISBN 978-91-2743423-3
  • Levy Scherrer, P. en Karl Lindemalm, Rivstart Övningsbok B1 + B2. Hoofdstuk 1 t/m 6. Natur&Kultur. ISBN 978-91-2743424-0.

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt bevat 18 hoofdstukken en correspondeert met niveau B1+B2 van het CEFR/ ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau B2 te begeleiden. De inhoud wordt over drie cursussen verdeeld. Na de cursus Zweeds 4 wordt niveau B1 bereikt.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal ruim van tevoren zelf bij de boekhandel (bijvoorbeeld bij uitgeverij Talenland) aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben, geen kennis van het Zweeds hebben en in verband met hun werkzaamheden en/of uit persoonlijke interesse de taal op basisniveau willen leren beheersen. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Deelnemers die de cursus Zweeds 3 bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een computertoets. Men kan de toets op het Talencentrum afleggen of downloaden en thuis maken

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.