Logo Universiteit Leiden.

nl en

Spaans 1+2 Intensief

Taal
Spaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.2
Startdata
juli
Instructietaal
Spaans/Nederlands/Engels
Inschrijven
Inschrijven is reeds mogelijk

Klassikale cursus

Dit is een klassikale cursus.
De docent en alle cursisten zijn aanwezig in het lokaal.

Cursusbeschrijving

Het sleutelwoord van deze cursus is communicatie: tijdens de colleges zullen de vier vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven) op communicatieve wijze worden benaderd. In de lessen wordt zo veel mogelijk Spaans gesproken. Er zal veel worden gewerkt in tweetallen en in kleine groepjes. Teneinde de opgedane kennis goed te verankeren, worden de belangrijkste aspecten dagelijks herhaald. Ook de sociale aspecten van de taal komen tijdens de cursus aan bod: cultuur, omgangsvormen, gewoontes, alsmede specifieke informatie over de Spaanse universiteiten.

Aan het einde van de cursus zullen de studenten in staat zijn om een gesprek over dagelijkse zaken in het Spaans te volgen en te voeren, eenvoudige artikelen te lezen, kleine presentaties te houden en korte teksten te schrijven. Ze zullen tevens over de informatie beschikken die nodig is om hun verblijf in Spanje of een ander Spaanssprekend land ten volle te benutten. Aan het einde van de cursus zullen alle studenten een korte presentatie houden over een onderwerp naar keuze.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Aula Internacional Plus 1, Libro del alumno - Talenland versie. SKU nr: 9789463251341

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Voor deze cursus is geen kennis van de taal vereist. Het betreft een beginnerscursus.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 112 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.