Logo Universiteit Leiden.

nl en

Russisch 1

Taal
Russisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.1
Startdata
September, februari, mei (semi-intensief)
Instructietaal
Russisch/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken; en gelden de volgende vereisten:

Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

Tijdens deze cursus leert de cursist op een eenvoudige wijze communiceren over en begrijpen van alledaagse onderwerpen: zichzelf en anderen introduceren, wonen en werken, eten en drinken, toerisme en hobby’s. Grammatica staat bij deze cursus centraal maar wordt ondersteund door het leren en oefenen van vocabulaire, korte presentaties en conversatie in groepsverband.  Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (2 tot 4 uur per week).  

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Paspoort voor Rusland 1, H1 t/m H4. Tekstboek. ISBN 9789061433491.
  • Paspoort voor Rusland 1, H1 t/m H4. Werkboek. ISBN 9789061433507.

For English speakers:

  • Passport to Russia 1 textbook, M Louwerse/L. Lubotsky. ISBN: 9789061433576
  • Passport to Russia 1 workbook, M. Louwerse/L. Lubotsky. ISBN: 9789061433583

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

 

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Er is geen basiskennis van het Russisch vereist.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.