Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kroatisch 3

Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A1.1
Doelniveau
A1.2
Instructietaal
Nederlands
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.

Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Kroatisch 3 is bedoeld voor deelnemers die al enige kennis van het Kroatisch hebben en/of de cursus Kroatisch 2 hebben gevolgd. Cursisten verdiepen hun kennis van het Kroatische naamvalssysteem. Ook leren zij de verleden en de toekomende tijd. Cursisten lezen onder begeleiding een mini-roman op taalniveau A1. Daarnaast komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: de weg vragen, vertellen over je huis en woonplaats, vertellen wat je gedaan hebt en wat je gaat doen, het lezen van aankondigingen, het weerbericht en advertenties. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. De nadruk van de cursus ligt op communiceren in het Kroatisch in alledaagse situaties. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context, geschiedenis en geografie van Kroatië.

Na deze cursus is men in staat om enkele vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen en vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en bereid is om te helpen.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee à drie uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten kunnen het boek bestellen bij de uitgever. Zodra bekend is dat de cursus door kan gaan, ontvangen de cursisten hier uitgebreidere informatie over.

•    Srebrna lampa. A. Bilić.  Een Kroatische miniroman met woordenlijst in het Engels of Duits. Klik voor (bestel)informatie over de Engelse
 of de Duitse versie. De cursist is vrij om te kiezen tussen paperback en e-book en tussen de Engelse en de Duitse versie. €8,- tot €13,- (afhankelijk van de uitgave).

•    Hrvatski za početnike 1: Udžbenik i rječnik (A1 i A2). M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-384-4. €30,- 
•    Hrvatski za početnike 1: Vježbenica i gramatički pregled (A1 i A2).  M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-186-4. €10,- 
•    Hrvatski za početnike 1: CD.
€8,-. 

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt, correspondeert met 2 complete niveaus van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A2 te begeleiden. De inhoud van het boek wordt over vijf opeenvolgende cursussen verdeeld.
Deze cursus begint bij hoofdstuk 10 van Hrvatski za početnike. Na het volgen van de cursus Kroatisch 3 bereikt u niveau A1.2.

Doelgroep en toelatingseisen

Wilt u zich inschrijven zonder dat u eerder Kroatisch bij het Talencentrum hebt gevolgd? U bent van harte welkom! Neem dan wel graag via talencentrum@hum.leidenuniv.nl contact op de docent om te bespreken welke cursus het meest voor u geschikt is.

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als overige belangstellenden. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.