Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kroatisch 1

Doelniveau
A1.1
Startdata
September
Instructietaal
Nederlands
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken; en gelden de volgende vereisten:

Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

Voor de cursus Kroatisch 1 is geen voorkennis van het Kroatisch vereist. Tijdens deze cursus leren de studenten een eerste basis van het Kroatisch. De nadruk van de cursus ligt op communiceren in het Kroatisch in alledaagse situaties. In deze cursus worden verder o.a. de volgende onderwerpen behandeld: groeten, zich voorstellen, familie voorstellen, vertellen waar men woont en met wie, vertellen wat men doet, waar men werkt of studeert, boodschappen doen, eten/drinken bestellen, beleefde verzoeken, de weg vragen. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. 
Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context, geschiedenis en geografie van Kroatië.
Na deze cursus is men in staat om enkele vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen en vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en bereid is om te helpen.
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal.
Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten kunnen het boek bestellen bij de uitgever. Zodra bekend is dat de cursus door kan gaan, ontvangen de cursisten hier uitgebreidere informatie over.


•    Hrvatski za početnike 1: Udžbenik i rječnik (A1 i A2). M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-384-4. €30,- 
•    Hrvatski za početnike 1: Vježbenica i gramatički pregled (A1 i A2).  M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-186-4. €10,- 
•    Hrvatski za početnike 1: CD. €8,-. 

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt, correspondeert met 2 complete niveaus van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A2 te begeleiden. De inhoud van het boek wordt over vier opeenvolgende cursussen verdeeld. Na het volgen van de cursus Kroatisch 1 bereikt u niveau A1.1.

 

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Er zijn geen eisen t.a.v. de kennis van het Kroatisch. 

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 14.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.