Logo Universiteit Leiden.

nl en

Academisch Schrijven Plus: Geesteswetenschappen

Deze cursus is op aanvraag, zie informatie hieronder.

Taal
Engels
Doelgroep
Docenten
PhD-kandidaten
Startniveau
C1
Taalniveau
C1
Startdata
Op aanvraag
Instructietaal
Engels

Cursusbeschrijving

Deze vervolgcursus benadert het schrijven van academische teksten in het Engels op een enigszins ongebruikelijke, maar zeer doeltreffende manier. De nadruk ligt op hoe de auteur zinnen, alinea's en teksten kan schrijven die voldoen aan de verwachtingen van de lezer. Onze benadering is gebaseerd op onderzoek dat heeft aangetoond dat een schrijver die met een aantal belangrijke lezersverwachtingen rekening houdt, minder risico loopt zijn lezers te frustreren, te verwarren of anderszins van zich te vervreemden. Deze cursus is erop gericht om u inzicht te geven in de rol die u als auteur vervult, namelijk die van gids die zijn lezers op professionele wijze door de tekst heen leidt.

Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de cursus succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat. 

Cursusmateriaal

Er is geen cursusmateriaal, deelnemers ontvangen hand-outs.

Doelgroep en toelatingseisen

Deze cursus staat open voor wetenschappers die werken aan een dissertatie of artikelen voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift en een basiscursus Academisch/Wetenschappelijk Schrijven gevolgd hebben. Andere belangstellenden dienen eerst een toelatingstoets af te leggen. Op deze manier wordt gerealiseerd dat deelnemers met vergelijkbare niveaus in de cursus zitten.

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Engels. Het vereiste taalvaardigheidsniveau Engels is C1 of hoger volgens het Common European Framework of Reference for Languages.

Overige informatie

  • De groepsgrootte van deze cursus telt minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.
  • De cursus bestaat uit 2 plenaire sessies van 3 uur en 1 individuele sessie van 30 minuten.

Aanvragen

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Dhr S. Cheng via 071 527 41 51 (niet op woensdagmiddag).

Deze website maakt gebruik van cookies.