Logo Universiteit Leiden.

nl en

Academisch Schrijven Plus: Bèta- en gammawetenschappen

Deze cursus is op aanvraag, zie informatie hieronder.

Taal
Engels
Doelgroep
Docenten
PhD-kandidaten
Startniveau
C1
Startdata
Op aanvraag
Taalniveau
C1
Instructietaal
Engels

Cursusbeschrijving

Deze cursus is het vervolg op de basiscursus wetenschappelijk/academisch schrijven en gaat dieper in op aspecten van het academisch schrijven die van belang zijn in de exacte wetenschappen. We oefenen onder andere met het beschrijven van grafieken, tabellen en data en analyseren hoe numerieke data wordt gebruikt in de verschillende delen van een artikel. Ook zullen we tijdens de cursus aandacht besteden aan de talige conventies – zoals het gebruik van de lijdende vorm of nominalisatie – die gelden voor het schrijven van de introductie, procedure en discussie van het wetenschappelijke artikel.

Cursusmateriaal

  • Swales, J. M., & Feak, C. B. (2004). Academic writing for graduate students: Essential tasks and skills (2nd ed.). Ann Arbor: The University of Michigan Press.

Tevens krijgen deelnemers hand-outs tijdens de bijeenkomsten.

Het lesmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen. Cursisten dienen het boek zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroep en toelatingseisen

Deze cursus staat open voor wetenschappers die werken aan een dissertatie of aan artikelen voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift en een basiscursus Academisch Schrijven gevolgd hebben. Andere belangstellenden dienen eerst een toelatingstoets af te leggen. Op deze manier wordt gerealiseerd dat deelnemers met vergelijkbare niveaus in de cursus zitten. 

Het vereiste taalvaardigheidsniveau Engels is C1 of hoger volgens het Common European Framework of Reference for Languages.

Overige informatie

  • De groepsgrootte van deze cursus telt minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.
  • De cursus bestaat uit 2 plenaire sessies van 3 uur en 1 individuele sessie van 30 minuten.

Aanvragen

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Dhr S. Cheng via 071 527 41 51 (niet op woensdagmiddag).

Deze website maakt gebruik van cookies.