Logo Universiteit Leiden.

nl en

Arabisch Conversatie voor Gevorderden Plus

Taal
Arabisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
B2.1
Doelniveau
C1
Instructietaal
Engels/Arabisch
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Soort cursus

De cursus kan klassikaal of online worden aangeboden. Bij 'rooster en inschrijving' vindt u een overzicht van het cursusaanbod.

Bij een klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Wanneer meerdere cursussen worden aangeboden is het niet mogelijk om gedurende de cursus (tijdelijk) over te stappen naar de andere cursus.

Maatwerk en in-company training

Deze cursus kan ook worden aangeboden in de vorm van een maatwerk of in-company training, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze maatwerk afdeling.

Cursusbeschrijving

Deze cursus is voor kleine groepen van maximaal 7 personen. Dit betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding van de cursisten. 
De cursus Arabisch Conversatie voor Gevorderden Plus is bedoeld voor cursisten die de cursus Arabisch Conversatie hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau hebben (B2.1). In deze cursus leert u het Modern Standaard Arabisch. U komt in aanraking met het gesproken Levantijns-Arabisch in realistische situaties, waardoor de gevorderde cursisten hun spreekvaardigheid kunnen verbeteren. Het doelniveau van deze cursus is C1. Aan het eind van de cursus kunnen de deelnemers zich begrijpelijk en correct uitdrukken.
In deze cursus ligt de focus op het perfectioneren van communicatieve vaardigheden. Er wordt gesproken over onderwerpen die in de moderne Arabisch samenleving actueel zijn, zoals bijvoorbeeld Arabische minderheden, onderwijs, religie, de Arabische vrouw, liefde en huwelijk. Aan bod komen ook het nieuws en Arabische klassieke werken (bijv. Duizend-en-één nacht en Kalila wa Dimna). De nadruk ligt vooral op de vaardigheden communicatie en spreekvaardigheid.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal. 
Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer drie uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Arabiyyat al-Naas (Part Three), An Advanced Course in Arabic. By Munther Younes, Yomns Chami
    ISBN 9780415509015
    Published April 24, 2014 by Routledge 

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. Deelnemers die de cursus Arabisch Conversatie bij het Academisch Talencentrum met goed gevolg hebben afgerond of anderszins kunnen aantonen dat zij over het vereiste instapniveau beschikken, kunnen zich inschrijven.

Overige informatie

  • Het minimum aantal deelnemers voor deze cursus is 3, het maximum 7.
  • De studielast van deze cursus 56 bedraagt  uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.