Logo Universiteit Leiden.

nl en

Arabisch 1 + 2

Taal
Arabisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1
Instructietaal
Engels/Arabisch
Inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Uiterlijk een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Soort cursus

De cursus kan klassikaal of online worden aangeboden. Bij 'rooster en inschrijving' vindt u een overzicht van het cursusaanbod.

Bij een klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Wanneer meerdere cursussen worden aangeboden is het niet mogelijk om gedurende de cursus (tijdelijk) over te stappen naar de andere cursus.

Maatwerk en in-company training

Deze cursus kan ook worden aangeboden in de vorm van een maatwerk of in-company training, voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze maatwerk afdeling.

Cursusbeschrijving

Voor de cursus Arabisch 1 + 2 intensief is geen voorkennis van deze taal vereist. U maakt kennis met het Modern Standard Arabisch. Dit is de variant van het Arabisch dat onder andere wordt gebruikt in kranten en boeken en op radio en televisie. De cursus begint met een aantal lessen over het Arabisch schrift. In deze cursus worden verder o.a. de volgende onderwerpen behandeld: groeten, zich voorstellen, vertellen waar men woont en met wie, vertellen wat men doet, waar men werkt of studeert, kamer en stad beschrijven , boodschappen doen/winkelen, bestellen in een restaurant, praten over eten en voorkeur geven. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van de landen waarin de taal wordt gesproken.

Na deze cursus is men in staat om vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen en vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving BrightSpace. Binnen deze leeromgeving vindt u het huiswerk en extra lesmateriaal. Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer drie uur per les).

Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certficaat.

Cursusmateriaal

  • Wightwick, J. en Mahmoud Gaafar, Mastering Arabic 1, vierde editie (met audio en video ‘free-to-access’ online), Unit 1 t/m 7. ISBN 9781350367265.
  • Wightwick, J. en Mahmoud Gaafar, Mastering Arabic 1 Activity Book, derde editie. Unit 1 t/m 7. ISBN 9781350370685.

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt bevat 20 hoofdstukken en correspondeert met 2 complete niveaus van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A2 te begeleiden. De inhoud wordt over vier cursussen verdeeld. Na het volgen van de cursus Arabisch 1 bereikt u niveau A1.1. en na het volgen van Arabisch 2 niveau A1.2 (A1). Na Arabisch 3 wordt niveau A2.1 bereikt en na Arabisch 4 niveau A2.2 (A2).

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal tijdig bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.  Er zijn geen eisen t.a.v. de kennis van het Arabisch.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 16.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 112 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.