Logo Universiteit Leiden.

nl en

Arabisch 1 + 2

Taal
Arabisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
0
Doelniveau
A1.2
Startdata
Augustus
Instructietaal
Arabisch/Nederlands/Engels
Inschrijven
Mogelijk vanaf 1 juni. U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken; en gelden de volgende vereisten:

Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

In de cursus Arabisch voor beginners maakt u kennis met het Modern Standaard Arabisch. Dit is de variant van het Arabisch dat onder andere wordt gebruikt in kranten en boeken en op radio en televisie. De cursus is een basiscursus taalverwerving en vereist geen enkele voorkennis van de taal. De cursus begint met een aantal lessen over het Arabische schrift. Gedurende de cursus komen alle taalvaardigheden aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woordenschat en grammatica. Aan de hand van praktijksituaties wordt zowel informeel als zakelijk taalgebruik geoefend. Ten slotte komt ook de Arabische cultuur aan bod.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt me een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Wightwick, J. en Mahmoud Gaafar, Mastering Arabic 1 (derde editie), Unit 1 t/m 12. ISBN 9781137380449
  • Wightwick, J. en Mahmoud Gaafar, Mastering Arabic 1 Activity Book, Second Edition.
    ISBN 9780781813396 of ISBN 9781137372260 

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.  Er zijn geen eisen t.a.v. de kennis van het Arabisch.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 112 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.