Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderzoek

Waarom spreken kinderen die ogenschijnlijk echt goed gewend zijn in een klas, consequent niet? Waarom durven veel kinderen en jongeren spannende dingen, zoals paardrijden, achtbanen, skateboarden wel en ‘gewoon’ praten niet? Hoe komt het dat het bij veel kinderen over gaat, maar bij sommige jongeren of volwassenen lang blijft bestaan? Wat kenmerkt mensen met selectief mutisme en waarin verschillen zij van elkaar? Lijkt het op autisme of niet? Wat ervaren mensen met selectief mutisme zelf en wat vinden ze helpend?

Selectief mutisme is een nogal raadselachtig probleem. Vaak vinden kinderen en jongeren het zelf ook moeilijk uit te leggen. Het komt ook niet zo heel vaak voor. Het onderzoek naar selectief mutisme neemt toe, maar er zijn nog altijd veel vragen. Reden te meer dus om er alles aan te doen meer te leren over dit probleem.

Onderzoeken naar selectief mutisme

Logo Project Omilía

Kinderen met selectief mutisme blokkeren in sommige situaties en het ‘niet praten’ lijkt dan onbewust hun manier te zijn om met spanning in sociale situaties om te gaan.

Lees meer over het onderzoek Project Omilía ››

Lees meer over het onderzoek Computer Mediated Communicatie ››

Lees meer over het onderzoek Op kamp! ››

Om jongeren met selectief mutisme het best te kunnen helpen, is het super belangrijk om van henzelf te horen hoe zij zich voelen en wat zij ervaren! Help ons selectief mutisme beter te begrijpen door je ervaringen te delen ››

Deze website maakt gebruik van cookies.