Logo Universiteit Leiden.

nl en

Projectplanning

Voor het project Humanities Campus is ongeveer tien jaar uitgetrokken. Naar verwachting zal het project medio 2026 worden afgerond.

Afgezien van voorbereidende onderzoeken en werkzaamheden is het project met de verbouwing van het P.J. Vethgebouw in 2016 gestart. De faculteit nam dit gebouw in augustus 2017 in gebruik. De interne verbouwing van het monumentale Arsenaal is het eerstvolgende deelproject.   

De gemeenteraad van Leiden nam in juli 2017 een besluit over de vervolgaanpak voor de herontwikkeling van het Witte Singel-Doelencomplex.  De gemeente heeft de regie in het proces om te komen tot een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan, en betrekt omwonenden en andere belanghebbenden hierbij. Het Campus Model, aangevuld met wonen, is hierbij het uitgangspunt. De universiteit is verantwoordelijk voor de oplevering van het stedenbouwkundig plan en voor de gemeente geldt datzelfde voor de oplevering van het beeldkwaliteitsplan.

Gemeente en universiteit streven ernaar de plannen voor de zomer van 2018 aan te bieden aan het college van burgemeester en wethouders. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie