Logo Universiteit Leiden.

nl en

Global Transformations and Governance Challenges

Welkom bij het Global Transformations and Governance Challenges (GTGC) programma van de Universiteit Leiden!

Recente mondiale ontwikkelingen hebben nieuwe uitdagingen gecreëerd voor onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de noodzaak van een gecoördineerde internationale aanpak van pandemieën, opwarming van de aarde en migratie. Of denk aan het belang om te profiteren van nieuwe technologieën en tegelijkertijd de mogelijke negatieve effecten ervan aan te pakken. GTGC onderzoekt hoe we dergelijke mondiale transformaties op een democratische, effectieve, eerlijke, vreedzame en duurzame manier kunnen aanpakken.

GTGC is gevestigd in Den Haag, een wereldcentrum voor bestuur. Het GTGC-programma brengt wetenschappers van verschillende faculteiten van de Universiteit Leiden samen, die in interdisciplinaire teams samenwerken. Onze projecten zijn  gericht op bestuurlijke instanties, het maatschappelijk middenveld, de media en lokale gemeenschappen. Bovendien ontwikkelen we een reeks cursussen voor de onderwijsprogramma's van de Universiteit Leiden, waarbij we studenten stimuleren om creatief na te denken over de aanpak van veranderingen op wereldschaal.

Op deze website lees je meer over onze ideeën en activiteiten. Meld je aan voor onze mailinglijst (op de knop rechts) en volg ons Twitter account om updates over ons werk te krijgen. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.