Logo Universiteit Leiden.

nl en

Lil'Scientist

Kinderen zijn van nature kleine wetenschappers. De beste manier om ze kennis te laten maken met wetenschap is door ze aan het werk te zetten en ze daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek te laten doen.

Kinderen zijn kleine wetenschappers: ze worden geboren met intrinsieke nieuwsgierigheid, vormen hypothesen over hoe de wereld werkt, verzamelen informatie en komen zo tot nieuwe inzichten. Toch denken veel kinderen dat wetenschap niet voor hen is weggelegd. Dat geldt vooral voor kinderen die opgroeien in omgevingen waarin ze zelden in aanraking komen met wetenschap en die amper worden bereikt door bestaande vormen van wetenschapscommunicatie.

Lil’Scientist betrekt kinderen bij wetenschap door middel van citizen science. In cocreatie met kinderen van de IMC Weekendschool worden nieuwe experimenten ontwikkeld. Via deze experimenten maken kinderen op een leuke, interactieve en laagdrempelige manier kennis met de wetenschap en werken ze mee aan écht wetenschappelijk onderzoek. De gegevens die door de kinderen worden verzameld, worden vervolgens met wetenschappers geanalyseerd en gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.