Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderzoeksvragen gezocht!

Wat is de luchtkwaliteit in mijn omgeving? Hoeveel soorten vlinders leven er in mijn tuin? Herken ik het Leids of Haags dialect? Heb jij een vraag die speelt bij jou, je wijkgenoten of de hele stad? Laat het ons weten! En wie weet kunnen we samen jouw vraag gaan onderzoeken.

Citizen Science

Inwoners van de stad die samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden onderzoek doen. Dat is het idee van Citizen Science. Om te vieren dat de Universiteit Leiden 444 jaar oud is, gaan we dit jaar zo’n project mogelijk maken.

Wat kun jij doen?

Mail ons wat je graag samen met ons wilt uitzoeken. Een vraag, een uitdaging in je buurt, een zorg over een ontwikkeling in de stad, een idee dat je wilt uittesten. Iedereen kan vragen insturen: inwoners, organisaties, netwerken, wetenschappers uit Leiden én Den Haag. Mailen kan tot en met vrijdag 15 maart 2019 naar cslab@strw.leidenuniv.nl.

Wat gebeurt er daarna?

Het Citizen Science Lab bekijkt alle binnengekomen mails. Sommige vragen gaan we samen met de inzender(s) uitwerken tot een projectvoorstel. Samen met een klankbordgroep beoordelen we daarna de projectvoorstellen en kiezen we (minimaal) één onderzoek om echt uit te voeren. Door inwoners samen met wetenschappers.

Voor onderzoekers: lees hier meer over criteria, planning, ondersteuning en andere zaken.

Meer info voor onderzoekers

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie