Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nota Bene

Ieder jaar redigeert de AVT een van de twee uitgaves van het tijdschrift Nota Bene.

Een selectie van de op de Grote Taaldag gepresenteerde papers verschijnt in de loop van het jaar in het tijdschrift Nota Bene, uitgegeven door John Benjamins. De call for papers wordt na de Grote Taaldag aan presentatoren gestuurd. AVT-leden krijgen direct electronisch toegang tot alle edities en indien gewenst ook (gratis) een papieren exemplaar van het tijdschrift toegestuurd. Vanaf drie jaar na verschijnen zijn de artikelen voor iedereen electronisch beschikbaar.

Nota Bene is een samenwerking tussen de Belgische Kring voor de Linguïstiek en de Algemene Vereniging voor Taalwetenschap. Het is een gezamenlijke voortzetting van Linguistics in the Netherlands (1985-2023) en het Belgian Journal of Linguistics (1986-2023). Het tijdschrift publiceert twee nummers per jaar, een onder redactie van de Belgische Kring voor de Linguïstiek (BKL) en een geredigeerd door de AVT. Het AVT-nummer staat alleen open voor inzendingen van presentatoren van de GTD (in het andere nummer staat een call for papers op de BKL-website).

Nota Bene is breed georiënteerd en bestrijkt huidig onderzoek uit de taalwetenschappen en aangrenzende disciplines. Het bevat zowel speciale uitgaven als artikelen over actuele onderwerpen. Alle artikelen zijn peer-reviewed. Het tijdschrift is geworteld in de levendige gemeenschap van taalkundigen in België en Nederland en overstijgt zijn geografische basis, zowel door de internationale adviesraad als door het uitnodigen van internationale wetenschappers om originele artikelen bij te dragen.

Deze website maakt gebruik van cookies.