Logo Universiteit Leiden.

nl en

Over de AVT

De AVT is de beroepsvereniging voor alle taalkundigen in Nederland. De vereniging bestaat sinds 1950 en telt momenteel ca. 175 leden.

Aan het begin van elk jaar (normaliter de eerste vrijdag of zaterdag van februari) organiseert de AVT samen met Anéla en LOT de Grote Taaldag.

Ieder jaar verschijnt een selectie van de op de Grote Taaldag gepresenteerde papers in de LIN-bundel (waarbij LIN staat voor Linguistics in the Netherlands), die sinds 1991 wordt uitgegeven door John Benjamins.  

Tijdens de Grote Taaldag wordt ook het Taalgala gehouden, waarop twee prijzen worden uitgereikt: de AVT/Anéla-dissertatieprijs voor het beste taalkundige proefschrift van het voorafgaande jaar, en de LOT Populariseringsprijs ter stimulering van het ontwikkelen van populair-wetenschappelijke initiatieven op het terrein van de taalwetenschap.

De AVT is verbonden aan het wereldwijde Comité International Permanent de Linguistes (CIPL).

Het lidmaatschap van de AVT kost 25 euro per jaar voor studenten en taalkundigen zonder baan en 35 euro voor overige taalkundigen. Als u lid wilt worden, maak dan gebruik van het electronische aanmeldingsformulier op deze site, of stuur een mailtje naar onze secretaris Jenneke van der Wal. Leden mogen spreken op de jaarlijkse Grote Taaldag en ontvangen gratis de LIN-bundel. 

Opmerkingen of vragen over deze webpagina's graag aan Jenneke van der Wal.

Deze website maakt gebruik van cookies.